Comandament de urgenţă la Primăria Capitalei. Firea: Sunt 939 de cazuri de gripă sezonieră în învăţământul de stat

Ultimul update: luni 27 ianuarie 2020 12:47 Data publicării: luni 27 ianuarie 2020 12:40
Autor , în Locale

Primarul general Gabriela Firea a convocat luni un comandament de urgență la Primăria Capitalei, din cauza cazurilor de chipă. Ea a confirmat că s-au înregistrat deja 939 de cazuri de gripă sezonieră la copii din învăţământul de stat. Primarul precizează că există presiune din partea părinţilor pentru închiderea uniăţilor de învăţământ, dar decizia nu este a Primăriei.

Comandament de urgenţă la Primăria Capitalei. Firea: Sunt 939 de cazuri de gripă sezonieră în învăţământul de stat

”Avem o situaţie în creştere. Avem raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră la copii. Pentru a face o comparaţie, anul trecut la 1 februarie aveam 817 cazuri. Nu e de speriat, dar e de remarcat că avem un număr mai mare decât anul trecut”, a declarat Gabiela Firea, în cadrul Comandamentului de urgenţă convocat din cauza cazurilor de gripă.

Gabriela Firea a precizat că nu Primăria Capitalei sau primăriile de sector iau decizia închiderii unităţilor de învăţământ.

”Nu Primăria Capitalei şi nu primăriile de sector care au în administrare şcolile pot decide momentul în care pot fi închise şcolile. S-a făcut comparaţie cu situaţia în care şcolile au fost închise din cauza vremii. Acolo aveam noi atribuţii. Acum, având în vedere că este o problemă de sănătate, gravitatea situaţie o poate stabili Ministerul Sănătăţii, care ne comunică ce conduită trebuie să luăm. Nu trebuie să ne alertăm inutil, dar nici nu putem spune că nu se întâmplă nimic. Ni se cere insistent să întrerupem cursurile.

Îi înţeleg pe părinţi, dar cred că trebuie să urmăm sfatul medicilor şi sfatul persoanelor competente. Acolo unde s-au întrerupt cursurile la unele grupe, decizia s-a luat pentru că erau deja câteva cazuri confirmate. Dar a înterupe în totalitate cursurile nu este o decizie pe care să o ia Primăria. Dacă ni se cere de la Ministerul Sănătăţii, ne vom conforma”, a mai spus Gabriela Firea.

Ministerul a anunțat că în mai multe unități din Capitală se suspendă cursurile.

Grădiniţa Panseluţa din sectorul 4 suspendă pentru o zi cursurile, deoarece după decontaminare persistă mirosul substanţelor utilizate, scrie Agerpres. Tot pentru o zi este suspendată activitatea şi la Grădiniţa 72 din sectorul 5, din cauza emanaţiilor de gaze de la centralele termice.

Totodată sunt și unităţi de învăţământ care îşi suspendă activitatea pentru 3 zile. Şcoala 195 din sector 3 suspendă cursurile la 6 clase; Grădiniţa Luminiţa din sectorul 2 – la o grupă; Şcoala 56, sector 2, – la o clasă, iar Şcoala 45 din sector 1 – la 5 clase. Totodată, la Liceul “Ady Endre”, grădiniţa suspendă cursurile la grupa mică pe o perioadă de 3 zile.

Sursa: Huff.ro
Comentarii