Locale

Comuna din România care nu are coronavirus! Măsurile impuse de femeile de la conducere

Comuna Vârful Câmpului din județul Botoșani nu a anunțat nici măcar un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Femeile din conducerea comunei au impus cetățenilor măsuri dure precumd ezinfectarea zilnică a satelor și distribuirea de alimente persoanelor aflate la risc crescut.

Comuna din România care nu are coronavirus! Măsurile impuse de femeile de la conducere

Maria Huțu, primarul comunei, gestionează foarte bine criza coronavirusului.

“Este în joc viaţa bunicilor, a părinţilor şi a tuturor celor vulnerabili în faţa bolii. Am început să acționăm încă de la sfârşitul lunii februarie. Acum nu mai contează decât să trecem cu bine peste această perioadă“, spune Maria Huțu, edilul comunei Vârful Câmpului, pentru adevarul.ro.

În comuna Vârful Câmpului ulițele sunt pustii de mai bine de o lună. Cetățenii sunt foarte disciplinați și ascultă recomandările autorităților. Primele măsuri au fost luate încă din data de 20 februarie, după ce un prim localnic care s-a întors din străinătate a fost plasat în izolare la domiciliu. Apoi, asistenţii sociali şi alţi angajaţi ai Primăriei, în frunte cu asistenta medicală, au format echipe care umblau pe la casele persoanelor aflate în autoizolare, pentru a se asigura că sunt bine şi pentru a-i ajuta cu ce au nevoie.

“Oamenii sunt cuminţi şi înţelegători aici. Ba chiar au învăţat regula: cum intrau în ţară, mă sunau şi mă întrebau ce au de făcut. Echipele noastre îi supraveghează şi se asigură că totul este în ordine“, povestește Maria Huţu. „Ne-a fost explicat, am înţeles că este grav. Oamenii au ferme, muncesc pământul, cresc animale și nu riscă să bolească sau să facă înmormântări. Care-i prins că a călcat pe bec e raportat imediat. Aici nu ne jucăm cu viaţa“, spune un localnic din Vârful Câmpului.

Autorităţile locale au început să apeleze la oameni de afaceri, dar şi la fondurile locale pentru hrăni persoanele bătrâne și nevoiașe care sunt în număr de 700, dar şi pe cei aflaţi în autoizolare.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-04-06T12:40:41+03:00 12:40

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More