Locale

Coșul de cumpărături a fost interzis în Argeș. Este considerat factor de risc

Coșul de cumpărături a fost interzis în tot județul Argeș. Autoritățile consideră că acesta este un factor de risc major  în pandemie și că este mai indicat să nu fie utilizat în această perioadă.

Coșul de cumpărături a fost interzis în Argeș. Ce au decis autoritățile

Autoritățile din județul Argeș au anunțat care sunt noile măsuri de prevenire a infecției cu coronavirus. Cetățenii din tot județul vor fi obligați să le respecte cu strictețe de acum înainte.

„Ținând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar și de faptul că se apropie minivacanța de 1 decembrie și perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanții operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării și a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2”, se arată în comunicat.

Astfel autoritățile din județ au decis ca oamenii să nu mai utilizeze coșurile din magazine atunci când fac cumpărături, acestea reprezentând un mare factor de risc. Totodată în magazine vor fi montate dispensere cu dezinfectant, iar personalul a fost instruit să fie mult mai vigilent și să se asigure că toate regulile sunt respectate. Este posibil ca la orele de vârf numărul de persoane care pot intra într-un magazin să fie limitat.

Prefectul Emanuel Soare s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții marilor magazine pentru a găsi cele mai bune soluții care să diminueze răspândirea noului tip de virus și să protejeze populația.

„Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ținute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat, s-a recomandat instalarea unor panouri despărțitoare, de plexiglas.

Difuzarea de mesaje prin care se comunică normele de protecție în vigoare se va face mai des, iar retailerii vor încuraja comenzile la domiciliu (acolo unde astfel de servicii sunt disponibile)”, precizează prefectura în comunicatul trimis presei.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-11-27T20:31:52+02:00 20:31

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More