Locale

Directorul Metrorex a demisionat. Incredibil cine îi ia locul

Directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu, a demisionat astăzi. Cea care îi ia locul este fosta directoare, Mariana Miclăuș, care și-a dat demisia pentru nerespectarea termenului de inaugurare a magistralei 5 Drumul Taberei. Demisia lui Mocanu vine în contextul scandalului legat de salariile angajaților companiei.

Mariana Miclăuș este din nou directorul Metrorex, însă pentru o scurtă perioadă

Atribuțiile de director general al companiei Metrorezxîi revin Marianei Miclăuș pentru o scurtă perioadă, până la desemnarea unui nou director general cu contract de mandat provizoriu, a anunţat vineri Ministerul Transporturilor.

Astăzi Consiliul de Administrație al Metrorex a luat act de renunțarea la mandat a lui Gabriel Mocanu, imediat dupăc e acesta a făcut anunțul. El și-a dat demisia în contextul unei mari controverse legată de nivelul salariilor din cadrul acestei companii.

„Suntem în cadrul Consiliului de Administraţie şi am solicitat Consiliului de Administraţie ca de comun acord să înceteze contractul de mandat. Aceasta este solicitarea, în conformitate cu prevederile specifice ale acestui contract de mandat”, a declarat vineri Gabriel Mocanu, citat de Agerpres.

Mocanu a fost întrebat dacă demisia sa are legătură directă cu tensiunile din ultima perioadă dintre Ministrul Transporturilor și sindicatul de la Metrou, iar răspunsul său a fost cât se poate de direct.

„Eu, în general, am încercat să fiu fair-play şi sportiv în viaţă şi asta am învăţat: în momentul în care este criticată echipa, antrenorul trebuie să ştie să facă un pas în lateral”, a precizat Gabriel Mocanu.

Mocanu deținea această funcție din luna iulie a anului 2020, după ce Mariana Miclăuș și-a dat demisia pentru nerespectarea termenelor privind inaugurarea noii magistrale. Acum aceasta a preluat din nou mandatul, însă Consiliul de Administrație susâine că este o decizie valabilă pentru o perioadă scurtă.

În ultima perioadă au existat discuții și tensiuni pe tema salariilor din companie. Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă este de părere că acestea sunt prea mari, iar creșterea salariilor cu 18% la finalul lui 2020 nu a fost o decizie înțeleaptă având în vedere pierderile suferite de companie.

Acest articol a fost actualizat la: 2021-02-26T14:47:32+02:00 14:47

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More