Connect with us
Gabriela Firea ar putea introduce o nouă taxă pentru locuitorii Capitalei

Știri

Gabriela Firea ar putea introduce o nouă taxă pentru locuitorii Capitalei

Gabriela Firea vrea să introducă o nouă taxă pentru locuitorii Capitalei. Este vorba despre taxa pe apa uzată care ar putea avea valoarea de în valoare de 0,07 lei/mc. Banii aceștia vor fi colectați de Apa Nova București. Taxa este prevăzutăîntr-un proiect aflat în ordinea de zi a ședinței CGMB din data de 24 octombrie, scrie STIRITV.RO.

Gabriela Firea vrea să introducă o nouă taxă pentru bucureșteni. De când ar putea intra în vigoare

Primăria Bucureștiului susține că banii aceștia vor fi colectați pentru achitarea împrumutului luat de la Banca Europeană pentru Investiții (BEI), în valoare de 75 de milioane de euro. Taxa va fi plătită de la 1 noiembrie 2019 și se va aplica până la finalul lucrărilor de la Glina, la sfârșitul anului 2022.

Citește și: Statele Unite, implicate în asigurarea păcii și stabilității interne din Afganistan

Iată câteva detalii cuprinse în proiecul de hotărâre: „Se aprobă componenta Taxei Municipale pentru Apă Uzată, denumită Taxa Municipală pentru Apă Uzată Faza 2 (TMAU Faza 2) destinată pentru acoperirea serviciului datoriei împrumutului de până la 75.000.000 euro, contractat de către Municipiul Bucureşti de la Banca Europeană de Investiții pentru co-finanțarea proiectului „Finalizarea Staţiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în Municipiul Bucureşti – Etapa ll” şi pentru rambursarea împrumutului, inclusiv comisioanele băncii la care se va deschide contul special pentru colectarea taxei.

Se aprobă cuantumul Taxei Municipale pentru Apa Uzată Faza 2, în valoare de 0,07 RON/m3, calculată conform Anexei nr. 1. Taxa Municipală pentru Apa Uzată Faza 2 va intra în vigoare începând cu data de 01.11.2019 şi va fi aplicabilă pe durata desfăşurării contractului de finanţare încheiat cu Banca Europeană de Investiții”.

Cum evoluează lucrările de la stația de epurare Glina

Citește și: Fosta șefă TAROM ajunge azi la DNA. „Mă duc şi spun adevărul”

Primarul Gabriela Firea a declarat în primele zile ale lunii octombrie că lucrările de extindere a stației de epurare de la Glina sunt efectuate în proporție de 22%. Valoarea totală a proiectului este de 550 milioane lei, iar după finalizarea lucrărilor, în martie 2021, Bucureștiul va epura în proporție de 100% apele uzate.

Proiectul care vizează stația de epurare de la Glina face parte dintr-un contract care are o valoare de  nici mai mult nici mai puțin d360 milioane de euro, cu finanțare din fonduri europene prin POIM, și vizează reabilitarea casetei Dâmboviței, dar și unor colectoare principale.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top