Connect with us
Incendiu la Spitalul Matei Balș din Capitală. Patru persoane au decedat

Locale

UPDATE Incendiu la Spitalul Matei Balș din Capitală. 13 persoane au decedat

UPDATE 6 februarie 2021. Bilanțul morților din incendiul de la Matei Balș a ajuns la 13 persoane. Ultimul decedat este un bărbat de 60 de ani  care fusese transferat la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

Bilanțul morților din incendiu de la Matei Balș a ajuns la 10. Al zecelea era un pacient în vârstă de 80 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență din București. El a fost diagnosticat cu o forma severă coronavirus, avea comorbidități și era intubat în secția de Terapie Intensivă a spitalului.
Un incendiu puternic a avut loc vineri noapte la Spitalul Matei Balș din Capitală. A ars un corp de clădire în care se aflau cel puțin 100 de persoane. din păcate 4 persoane au murit în urma degajărilor de fum.

Au fost evacuați 120 de pacienți, însă pentru 4 persoane nu s-a mai putut face nimic

Actualizare 2 februarie 2021, ora 13.38 – Al zecelea pacient a murit în urma incendiului de la Matei Balș.

Actualizare, marți, 2 februarie 2021:Bilanțul morților a ajuns la 9. Astăzi s-a stins o femeie de 70 de ani, aflată în stare gravă, care era internată la Spitalul Dimitrie Gerota. În această dimineață a decedat. Femeia avea coronavirus și era intubată.

ACTUALIZARE, duminică, 31 ianuarie 2021: A șasea persoană a decedat sâmbătă, iar a saptea duminică. Cea de-a 7-a victimă de la incendiul de la Matei Balș era o femeie care era infectată cu COVID-19 și starea ei de sănătate s-a agravat puternic, din păcate pacienta a decedat astăzi.

Actualizări, 29 ianuarie 2021

UPDATE: Încă o persoană a decedat în urma incendiului și astfel bilanțul ajunge la 5 victime.

Apelul la 112 a fost făcut la 5 dimineața, potrivit secretarului de stat Raed Arafat. Incendiul a izbucnit la parterul unui corp de clădire unde se afla internați cel puțin 100 de pacienți.

Toți pacienții internați erau conectați la oxigen, sunt pacienți Covid, în stadiu mediu spre sever. La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare.

Când au ajuns la fața loculi pompierii au constat că era vorba despre un inceindiu cu flacără deschisă pe o suprafață de 100 de metri pătrați. Au fost afectate patru saloane, ardereaf iind generalizată și cu posibilitate mare de extindere.

Medicul Bogdan Oprița a declarat că au fost 38 echipaje de prim ajutor, șase de terapie mobilă, cinci de victime multiple. 44 de persoane au fost transferate rapid către spitalele de urgență Floreasca, Universitar, Sf. Ioan și Pantelimon. Din nefericire 4 persoane și-au pierdut viața. Trei dintre acestea au fost găsite carbonizate, iar a patra a fost resuscitată fără succes.

“Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. – decedate). (…) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru Agerpres.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

6 Comments

More in Locale

To Top