Minerii de la Salina Ocna Deja s-au blocat în subteran, grevă

04.11.2019
Minerii de la Salina Ocna Deja s-au blocat în subteran, grevă

Zeci de mineri de la Salina Ocna Dej s-au blocat în subteran, supărați că după o săptămână de proteste nu au primit vouchere de vacanță.

Un angajat al Salinei Ocna Dej a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că sunt în jur de 30 de mineri din primul schimb care s-au blocat în subteran, în semn de protest față de neacordarea voucherelor de vacanță.

Minerii blocați îi așteaptă pe cei din schimbul doi, pentru a vedea ce decizie iau legată de protest.

„Am avut în cursul zilei de sâmbătă o întâlnire cu președintele Consiliului de Administrație al Salinei Ocna Dej, luni ar trebui să aibă loc o ședință în care să se aprobe acordarea voucherelor de vacanță. Ne-am săturat de promisiuni. A fost și premierul Dăncilă la Dej, a vorbit ca să ni se rezolve problema, dar din păcate nu s-a întâmplat nimic”, a spus acesta.

Protestul angajaţilor de la Salina Ocna Dej, judeţul Cluj, a început în urmă cu o săptămână. Oamenii sunt supărați că nu primesc voucherele de vacanţă, în valoare de 1.450 lei sau 2.080 lei, așteptate din august.

Salina Ocna Dej este o veche unitate minieră din Ocna Dejului, judeţul Cluj, specializată pe extracţia sării geme în stare solidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *