Locale

Noi măsuri de relaxare de astăzi în București! Ce promite prefectul Capitalei

Noi măsuri de relaxare sunt valabile de astăzi în București. Toate restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele se redeschid în Capitală, după ce rata de incidență a scăzut pentru a 5 a zi consecutiv. Cu toate acestea, prefectul Capitalei Traian Berbeceanu promite vigilență maximă.

Se redeschid restaurantele, sălile de jocuri de noroc și cinematografele

Toate activitățile în spații închise din domeniul HORECA pot fi reluate de astăzi, însă acestea vor fi nevoite să funcționeze la o capacitate de 30% pentru început. Totodată se redeschid toate activitățile din domeniul cultural și recreativ.

Rata de incidență din București a fost de 2,37 la mia de locuitori în data de 24 ianuarie. Este a cincea zi consecutiv în care rata de incidență se menține sub 3 la mie. Vă reamintim că în bucurești sunt restricții din data de 20 octombrie 2020.

Toate sălile de jocuri de noroc vor funcționa la o capacitate de 30% în intervalul orar 6:00 – 21:00. Toate magazinele rămân în continuare deschise numai până la ora 21, iar restricțiile de circulație pe timp de noapte se mențin în toată țara între orele 23:00 și 5:00. Doar activitatea din interiorul pensiunilor și a hotelurilor este permisă până la ora 23.

Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a făcut un apel către bucureșteni să fie în continuare cât se poate de prudenți. Totodată el a anunțat că se vor intensifica controalele pentru a se asigura că toate normele în vigoare sunt respectate întocmai.

„Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente şi, pe de o parte, acesta este motivul pentru care am hotărât ca aceste măsuri să fie relaxate începând cu data de luni. Pe de altă parte, am considerat ca toţi operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile dedicate activităţii pe care o desfăşoară, în conformitate cu prevederile legale. În mod categoric, vom fi intransigenţi. Anterior şedinţei extraordinare a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă am avut o întâlnire cu şefii Poliţei, Jandarmeriei şi IGSU de pe raza Municipiului Bucureşti. Am hotărât intensificarea controalelor pentru a verifica modul în care sunt respectate normele în vigoare”, a spus vineri prefectul Traian Berbeceanu.

 

 

 

Acest articol a fost actualizat la: 2021-01-25T09:42:52+02:00 9:42

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More