Connect with us
Pelerinajul sărbătoarei Sfintei Parascheva nu va mai fi organizat. O singură slujbă pe 14 octombrie

Locale

Pelerinajul sărbătoarei Sfintei Parascheva nu va mai fi organizat. O singură slujbă pe 14 octombrie

Sfânta Parascheva aduna în fiecare an în octombrie mii de pelerini care mergeaula Iași pentru a atinge moaștele cuvioasei. Un anunț de ultimă oră a sosit ieri seară, Mitropolia a luat decizia de a nu mai organiza hramul Sfintei Parascheva și de a se limita doar la o slujbă pe 14 octombrie, strict pentru cei care locuiesc în Iași. Poliția și jandarmeria vor indentifica fiecare credincios prin legitimarea cu actul de indentitate.

Mitropolia Moldovei: Sărbătoarea Sfintei Parascheva nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie

„Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iași pelerini din alte localități, racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineață, cum era programul inițial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a notificat Prefectura Județului Iași că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârșirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva”, a transmis, miercuri seară, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu.

Sfanta Parascheva, nu se mai organizeaza sarbatoarea in perioada 8-15 octombrie

Sfanta Parascheva, nu se mai organizeaza sarbatoarea in perioada 8-15 octombrie

Dacă racla va mai fi scoasă pe 13 sau pe 14, răspunsul purtătorului de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a fost: „Dacă nu va fi un număr mare de închinători și rândul va putea fi gestionat în continuare doar în Catedrală și în curte, cel mai probabil că nu se va mai scoate racla deloc. Vom informa din timp asupra oricăror decizii în acest sens”.

Reprezentanții Prefecturii Iași au declarat, la rândul lor, că decizia CJSU merge înainte și Poliția e în dispozitiv.

„Se intră în plan din noaptea asta de la 12. Sunt legitimați cei care se așează la rând sau vor în incinta MMB”, au spus aceștia.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top