Locale

Primele declarații ale premierului Florin Cîțu după incendiul de la Matei Balș

Premierul Florin Cîțu a făcut primele declarații după incendiul devastator care a avut loc la spitalul Matei Balș din Capitală. Acesta a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a dat de înțeles că așteaptă mai multe informații despre tot ce s-a petrecut azi dimineață la Balș.

Premierul a făcut primele declarații

Premierul Florin Cîțu a transmis condoleanțe familiilor îndoliate, după ce patru persoane au decedat în urma incediului de la Matei Balș. Acesta a mai precizat că a fost activat Planul Roșu și a luate toate măsurile pentru ca situația să fie stabilizată într-un timp cât mai scurt.

El a oferit detalii și despre pacienții evacuați, cărora li s-au găsit rapid locuri la alte spitale din București. Toți cei care erau internați în acest pavilion erau bolnavi Covid care necesitau oxigen.

„În aceasta dimineață o tragedie a lovit Bucureștiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate.

Din primul moment am activat Planul Roșu și împreună cu Ministerul de Interne și prefectul municipiului București am luat toate măsurile ca situația să fie stabilizată rapid.

În același timp au fost identifcate locuri în alte spitale din București unde au fost transferați imediat mai mulți pacienți. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiții sigure. Un lucru este cert, de aceasta dată reacția autorităților a fost eficientă și rapidă. Despre cauze și responsabili discutăm după ce avem toate informațiile.”

Când au ajuns la fața loculi pompierii au constat că era vorba despre un incendiu cu flacără deschisă pe o suprafață de 100 de metri pătrați. Au fost afectate patru saloane, arderea fiind generalizată și cu posibilitate mare de extindere. Momentan nu se cunoaște cauza incendiului, autoritățile fac cercetări. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București.

Acest articol a fost actualizat la: 2021-01-29T17:29:59+02:00 17:29

Vezi comentarii

Share
Scris de
Andrei Elena
Stiri Despre florin citumatei bals

Acest site foloseste cookies.

Read More