Connect with us
Proteste în Piața Victoriei față de OUG 7: Țara e un dezastru, justiția e la pământ

Știri

Proteste în Piața Victoriei față de OUG 7: Țara e un dezastru, justiția e la pământ

Mai mulți protestatari se află, la ora transmiterii știrii, în Piața Victoriei din Capitală, față de OUG 7 și față de Secția de anchetare a magistraților. Oamenii spun că subiectele de pe agenda publică din ultimii doi vizează deținuții și justiția, iar problemele importante sunt ignorate.

”Sunt motive personale și profesionale (pentru care a ieșit în stradă, n.r.). Personale, pentru că mi-aș dori pentru copilul meu să crească într-o țară corectă; profesionale, pentru că în activitatea mea de zi cu zi trebuie să „vând” România și mi-e foarte greu s-o fac în momentul acesta. Voi continua (să iasă în stradă, n.r.). Cam de doi ani ieșim continuu. Motivele pentru care eu ies în stradă nu sunt legate numai de justiție, ci sunt legate și de economie. Ne merge din ce în ce mai rău. Nu vedem un viitor strălucit, ne-am dori altceva”, a declarat o protestatară.

„Pui de hoți și de mafioți” și „PSD, ciuma roșie”, „Abrogați și plecați” și „Cinste lor, cinste magistraților” sunt doar câteva dintre mesajele pe care protestatarii le strigă în Piața Victoriei.

„De doi ani discutăm despre cum să scoatem oameni în pușcării și sunt alte probleme mai importante. Discutăm despre Guvern care legiferează, Parlament care anchetează, CCR guvernează. În schimb, în spitale, același lucru și nu se mai poate. E un ansamblu de nemulțumiri. Ei au alte priorități”, a spus un bărbat prezent și el la manifestare.

Altă protestarară spune că votul oamenilor este cel care va salva țara.

„Țara e un dezastru din toate punctele de vedere: economic, ratingul de țară va fi cu minus, libertatea, justiția e la pământ. Ce se prefigurează? Dictatura lui Dragnea care ar trebui dus la Spitalul 9. Cum s-a manifestat și cum toată lumea e vinovată în afară de el, când de fapt el și toți din PSD sunt vinovați. Nu luptă pentru țară. Suntem pe marginea prăpastiei. Dacă nu ieșim toți să salvăm justiția și să ieșim la vot, suntem gata ca țară. (…) OUG pe justiție e un dezastru, trebuie abrogată. Și Ordonanța 114 trebuie abrogată”, a declarat Magda.

„Miza acestor zile pentru noi toți este independența Justiției! Protestele continuă până la abrogarea ordonanței 7/2019 și desființarea Secției pentru magistrați! Parchete din toată țara și-au suspendat activitatea. Magistrații, procurori și judecători deopotrivă protestează zilnic pe treptele Tribunalelor. Suntem solidari cu toate revendicările acestora și mesajul nostru pentru ei este să nu cedeze în fata Guvernului! Suntem alături de ei, le apreciem munca și vom lupta împreună până la capăt pentru aceleași valori!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Președintele CSM, Lia Savonea, a declarat, vineri, că a primit OUG nr. 7 modificată de la Ministerul Justiției, iar printre prevederile noului act normativ se numără abrogarea textului tranzitoriu privind delegările în funcțiile de conducere ale parchetelor, dar și cel privind posibilitatea ca un judecător să candideze pentru funcții de conducere în parchete. Savonea a precizat că CSM urmează să dea aviz pe proiect săptămâna viitoare.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top