Connect with us
Purtarea măștii de protecție obligatorie în mai multe localități din Prahova

Locale

Purtarea măștii de protecție obligatorie în mai multe localități din Prahova

Dacă până acum măștile de protecție nu erau obligatorii la ieșirea din locuințe, în mai multe localități din Prahova lucrurile se schimbă. Purtarea măștii de protecție obligatorie în mai multe localități. Care?Afli mai jos.

Purtarea măștii de protecție obligatorie în mai multe localități din Prahova

În Valea Călugărească, primarul, Vasilică Neacșu, a anunțat faptul că purtarea măștii de protecție este obligatorie în localitate. Astfel, fiecare gospodărie va primi echipamente de protecție.

„Pentru a vă proteja de eventuale transmiteri ale coronavirusului (COVID-19), am hotărât în Comitetul Local pentru Situații de Urgență, obligativitatea protejării nasului și a gurii, pe întreg domeniul public al unității administrativ teritoriale Valea Călugărească. Astfel, începând cu data de 10.04.2020, toți cetățenii comunei, precum și cei care tranzitează localitatea, vor trebui să respecte această decizie, purtând măști, eșarfe, fulare sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura. Este o măsură de siguranță importantă, alături de celelalte demersuri pe care le întreprindem permanent pentru a păstra sănătatea locuitorilor.

Întrucât materialele de protecție se găsesc foarte greu în această perioadă, vom oferi, gratuit, măști reutilizabile fiecărei gospodării, precum și câte 2 declarații, necesare la deplasări. Aceste măști vor fi distribuite la domiciliul fiecărei familii, începând de mâine (joi – n.r.). După utilizare, măştile se pot spăla şi călca pentru a putea fi folosite din nou. Menționez că, încă de săptămâna trecută, au fost distribuite peste 2000 de măști la magazine, precum și persoanelor care au fost găsite în afara locuinței la momentul respectiv.

Aceste mijloace de protecţie îi vor proteja atât pe cei care le poartă, cât şi pe cei din jur, fiind cunoscute cazuri de persoane infectate care nu prezintă însă simptome. Este momentul ca fiecare dintre noi să facă un efort pentru cei dragi, pentru comunitate, pentru persoanele vulnerabile, pentru sănătate. Vă doresc multă sănătate și vă rog să evitați deplasările care nu sunt absolut necesare,” a declarat primarul comunei.

Măști de protecție gratuite

De altfel, Valea Călugărească nu este prima administrație locală din județ care va distribui gratuit populației măști de protecție. Acest lucru făcând purtarea măștii de protecție obligatorie. Acest gest este extrem de apreciat din moment ce acestea au devenit aproape imposibil de găsit. Unde se găsesc, prețurile sunt foarte mari.

De asemenea, la Sinaia această măsură a fost luată încă din primele zile ale săptămânii trecute. În ultimele zile Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis ca măștile să devină obligatorii din data de 15 aprilie.

Tomșani și Lipănești sunt de altfel, localități în care purtarea măștilor a devenit obligatorie și vor fi distribuite măști de protecție tuturor gospodăriilor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca de mâine măștile să fie obligatorii în Prahova. Amenzile pentru nerespectarea acestei reguli sunt de 2.000 până la 20.000 lei.

Așadar purtarea măștii de protecție obligatorie din data de 15 aprilie pentru toate localitățile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top