Connect with us
Timișoara: O bătrână de la azilul închis din Timiș a murit la spital. Femeia n-ar fi primit tratament

Știri

Timișoara: O bătrână de la azilul închis din Timiș a murit la spital. Femeia n-ar fi primit tratament

O femeie în vârstă de 86 de ani, cazată în azilul privat din localitatea Liebling, județul Timiș, care a fost închis luni, a murit la Spitalul din Deta în urma unui stop cardiorespirator. Fiica femeii le-a declarat medicilor că nu a primit tratamentul necesar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Spitalului din Deta, Codruța Bugău, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că o femeie în vârstă de 86 de ani, care a fost scoasă din azilul privat din localitatea Liebling, a murit joi dimineața, în urma unui stop cardiorespirator.

“Pacienta avea o patologie cardiacă cunoscută, a ajuns sever decompensată, nu a avut niciun fel de tratament la prezentarea în spital, nu era coerentă, era somnolentă, coopera foarte greu, iar starea ei s-a agravat ulterior. Fiica pacientei a vizitat-o ieri și ne-a spus că nu a primit tratament în azil”, a afirmat Codruța Bugău.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timiș au anunțat că au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz, în care fac cercetări.

Unsprezece bătrâni care erau cazaţi la un azil din Liebling erau nevoiţi să folosească toaleta din curte, mâncarea era gătită într-o bucătărie improvizată, iar farfuriile se spălau în lighean. Căminul a fost închis, luni, de inspectorii OPC, după ce au fost găsite şi excremente de şoareci.

După ce azilul a fost închis, o parte dintre bătrâni au fost transportaţi la spitalul din Deta, iar în prezent, autorităţile caută soluţii pentru cazarea lor, după externare.

Miercuri seara, încă trei bătrâni au fost descoperiţi în azilul privat, în urma unui control efectuat de inspectorii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Timiș. Poliţia a deschis un dosar penal pentru înșelăciune.

Fiecare bătrân era nevoit să plătească între 1.700 şi 1.900 de lei pe lună pentru a fi cazat în azilul privat din Liebling.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top