Locale

Un alt incendiu a mistuit un spital! Pacienții au fost evacuați din Spitalul Cluj

După tragedia de la Piatra Neamț, care a luat viețile a 12 oameni și a marcat pe viață alți 5, un alt incendiu a izbucnit la un spital din Cluj. Este vorba despre spitalul CFR din Cluj-Napoca, care a fost cuprins de flăcări din cauza unui scrutcircuit. Mai mulți pacienți au fost evacuați, iar pompierii au intervenit de urgență.

Nimeni nu a fost rănit în incendiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a fost alertat, duminică dimineața, în jurul orei 7.00, pentru a interveni la un incendiu, la Spitalul Universitar CFR din Cluj Napoca.

În momentul izbucnirii incendiului, în saloane se aflau 11 pacienți, dintre care 3 au fost evacuați. Cu excepția acestora, nu au mai fost evacuate persoane de pe altă secție.

Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie, aflată la etajul I al spitalului. Baia era utilizată de cei de la secția de interne, iar accesul se făcea din hol. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, Pompierii de la Detasamentul 1 din Cluj-Napoca au intervenit cu cinci mașini, stingând focul, evitând o tragedie. Pentru a salva situația, au venit la fața locului două mașini de pompieri, o mașină de descarcerare, o autospecială cu scară și un echipaj de terapie intensivă mobilă.

„Au fost evacuate trei persoane. A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu două autospeciale de capacitate medie cu apă și spumă pentru stingere incendii, o mașină de descarcerare, o autospecială cu scară și un echipaj de terapie intensivă mobilă. Incendiul a fost stins. Cele trei persoane evacuate sunt pacienți ai spitalului”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

Sursa foto: stiridecluj.ro

Situația a fost una tragică sâmbăta trecută, la Piatra Neamț, unde a avut loc un incendiu de proporții la Spitalul Județean. Secția de ATI a fost cuprinsă de flăcări, iar în urma acestui eveniment și-au pierdut viața 12 persoane, în timp ce alte 5 se luptă să supraviețuiască, suferind arsuri grave. În stare gravă este și un medic care a încercat să scoată din flăcări bolnavii, riscându-și viața. Are arsuri acum pe 75% din corp și primește tratament de specilitate în Belgia.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-11-22T09:34:02+02:00 9:34

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More