Connect with us
MEC: Cursuri suspendate în patru judeţe din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile

Știri

Viscolul închide școlile în 4 județe. IADUL alb se dezlănțuie. Cod roșu extins

Se dezlănțuie iarna. Cod roșu de viscol, drumuri blocate, trenuri anulate. Școli închise în Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şi Buzău

Iarnă de cod roșu în România. Vântul poate ajunge și la 120 de kilometri pe oră. În mai multe județe echipele de intervenții lucrează de ore bune. Sunt pagube produse de vânt în vestul țării, iar în Harghita sunt deja drumuri pe care nu se circulă din cauza zăpezii şi arborilor doborâți. Sunt protejate în spitale persoanele dependente de tratamente și asistență medicală. Autoritățile au anunțat închiderea școlilor în județele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şi Buzău.

Urgie în Bihor. Vântul puternic a doborât copaci peste maşini, a smuls acoperişuri şi a culcat la pământ stâlpi de curent. Pompierii militari din Oradea au avut 11 intervenţii în numai patru ore.

O parte din acoperişul unui bloc de 10 etaje s-a prăbuşit peste două maşini parcate în stradă. Autoturismele sunt serios avariate, dar nimeni nu a fost rănit. Circulaţia prin centrul oraşului s-a desfăşurat cu dificiultate, pe o singură bandă. Pompierii au fost nevoiţi să folosească şi drujbele pentru a tăia copacii prăbuşiţi. Au lucrat sub rafale puternice.

Vântul a făcut pagube şi în Timiș, unde copaci doborâţi au căzut peste maşini, pe firele de curent şi au blocat drumuri. În cartierul Freidorf un pom a căzut pe un TIR parcat pe marginea drumului. Doar o minune a făcut ca șoferul să nu fie lovit.

Viscolul închide drumurile din Harghita unul după altul. Drumul Național 12C între Gheorgheni și Lacul Roșu a fost închis din cauza vântului puternic care a doborât mai mulți copaci, dar şi a ninsorii. Un șoferul unui tir a fost rănit, după ce un arbore a căzut pe cabină. Peste 1500 de oameni din patru localități au rămas fără curent electric.

Viscol puternic în Suceava. La intrarea în Dărmănesti, un TIR a derapat și a blocat traficul. Pe mai multe drumuri se circulă cu dificultate din cauza zăpezii.

În Bistrița-Năsăud mai multe localități sunt în beznă. În Pasul Tihuța, circulația a fost blocată din cauza unui tir care a ajuns cu cabina în șanț. Se circulă greu din cauza vântului extrem de puternic. Intervin utilaje de la drumurile naționale, escortate de Poliție.

La Buzău, ce e mai rău de-acum înainte urmează. S-a înființat un centru județean de coordonare a intrevențiilor și se ia în calcul închiderea drumurilor mai expuse.

Autoritățile au decis că joi vor fi suspendate cursurile în toate școlile din județele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Buzău.

În judeţul Tulcea cursurile vor fi suspendate în unităţile de învăţământ din judeţ, cu excepţia municipiului Tulcea. Vor mai fi cursuri suspendate la Liceul ‘Liviu Rebreanu’ şi Şcoala Gimnazială ‘Geo Bogza’ din localitatea Bălan, judeţul Harghita.

15 trenuri Regio vor fi anulate, joi, în sudul şi sud-estul ţării, în urma avertizărilor de Cod roşu emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, informează CFR Călători.

Compania de drumuri face apel către șoferi să evite să plece în zonele pentru care a fost emis un cod roșu sau portocaliu. Circulaţia rutieră pe toate drumurile naţionale din judeţele Brăila şi Tulcea se va închide de la ora 22:00. De asemenea, toate drumurile naţionale şi judeţene din Buzău se închid începând cu ora 22.00.

Ninge abundent la munte, iar meteorologii prognozează viscol puternic până mâine dimineață, cu rafale de până la 120km/h și vizibilitate redusă spre zero.

Cursurile vor fi suspendate joi în unităţile de învăţământ din patru judeţe din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Cristian Tănase.

Potrivit acestuia, cursurile vor fi suspendate joi în totalitate în unităţile de învăţământ din judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Buzău.

„În urma întrunirii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratele Şcolare din judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi şi Ialomiţa au luat decizia ca mâine, 6 februarie 2020, cursurile să fie suspendate din cauza condiţiile meteo nefavorabile – intensificări puternice ale vântului, viscol, vizibilitate redusă semnificativ/Cod roşu”, se arată într-o informare a MEC.

Şi în judeţul Tulcea cursurile vor fi suspendate în unităţile de învăţământ din judeţ, cu excepţia municipiului Tulcea.

Vor mai fi cursuri suspendate la Liceul „Liviu Rebreanu” şi Şcoala Gimnazială „Geo Bogza” din localitatea Bălan, judeţul Harghita.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top