Știri

Localități rămase fără curent electric, din cauza viscolului puternic

Mai multe localități au rămas fără curent electric, ca urmare a viscolului puternic de vineri.

Un număr de 23 de localităţi din judeţul Călăraşi au rămas fără curent electric din cauza furtunii de zăpadă care a afectat reţeaua de alimentare, iar mai multe autovehicule au rămas blocate pe drumurile înzăpezite.

Viscolul a provocat avarii la rețeaua de alimentare cu energie electrică, majoritatea localităților rămase fără curent fiind din mediul rural. Excepție face municipiul Oltenița, care este parțial afectat de pana de curent.

Trei sferturi din județul Constanța, adică peste 75 de localități, nu au curent electric. Purtătorul de cuvânt al ISU Constanța a declarat la Digi 24 că peste 15.000 de abonați au rămas în beznă. Totodată, aeroportul Mihail Kogălniceanu a fost închis.

Citește și: Lista de drumuri închise în județele din țară, din cauza viscolului

Și în Buzău se semnalează probleme la rețeau de energie. Vântul puternic a provocat avarii, iar circa 600 de gospodării din Padina nu au lumină.

Reamintim că municipiul Bucureşti şi 11 judeţe sunt de la ora 02.00 până la ora 18.00 sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării au fost atenţionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil până vineri seară.

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More