Connect with us
Madalin Voicu si sotia sa, Carmen Olteanu, au primit o lovitura dura din partea DNA. Procurorii au decis sa le puna sechestru pe o parte din avere.

Știri

Lovitura dura pentru Madalin Voicu si sotia sa. Ce a decis DNA

Madalin Voicu si sotia sa, Carmen Olteanu, s-au prezentat marti la DNA pentru a le fi adus la cunostinta faptul ca procurorii vor pune sub sechestru 400.000 din averea familiei.

Madalin Voicu si Carmen Olteanu au fost audiati de DNA in dosarul in care deputatul PSD este acuzat de fapte de coruptie cu privire la fonduri europene destinate romilor. Procurorii anticoruptie au cerut retinerea si arestarea lui Voicu, dar parlamentarii au respins solicitarile.

DNA a dispus, apoi, control judiciar pe o cautiune in valoare de 500.000 de lei pentru deputat, insa instanta suprema a dispus revocarea masurii preventive.

In acelasi dosar este cercetat, in stare de arest preventiv, si deputatul Nicolae Paun despre care procurorii DNA spun ca „in calitate de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, Paun Nicolae a platit, lunar, sume de bani fixe in cuantum total de 217.300 lei, deputatului Madalin Voicu si a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fara nicio contraprestatie), in cadrul unuia din proiectele derulate de Asociatia Partida Romilor”.

Procurorii DNA spun ca „in calitate de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, Paun Nicolae a platit, lunar, sume de bani fixe in cuantum total de 217.300 lei, deputatului Madalin Voicu si a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fara nicio contraprestatie), in cadrul unuia din proiectele derulate de Asociatia Partida Romilor”.

Din probele administrate a reiesit ca grupul-tinta al proiectului a fost „constituit in baza unor formulare intocmite prin inscrierea unor date nereale privind participantii” si ca „in momentul semnarii contractului, deputatul Paun Nicolae a impus fiecarui angajat din cadrul proiectului ca, din salariul primit, sa vireze 5% sub forma de donatie organizatiei Asociatia Partida Romilor Pro Europa”.

De asemenea, din probe a rezultat ca „majoritatea banilor destinati proiectului (77%) au fost folositi pentru plata salariilor angajatilor proiectului, costurile cu personalul angrenat in implementarea proiectului au fost supraevaluate, la cursurile de pregatire organizate la doua hoteluri din Sinaia au participat doar 163 de persoane existente in Registrul grupului tinta format din 3.296 persoane”.

Astfel, „s-a creat un prejudiciu in suma totala de 12.384.208,72 lei (10.892.425,43 lei reprezentand fonduri europene si 1.491.783,29 lei de la bugetul de stat), avand in vedere operatiunile ilicite derulate de conducerea Asociatiei Partida Romilor si de catre managementul proiectului”.

 

De asemenea, DNA a vizat si proiectul cu finantare europeana „Acces pe piata muncii – O sansa pentru tine”, derulat in aceeasi perioada.

„In perioada 2011-2015, in calitate de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, Paun Nicolae a platit, lunar, sume de bani fixe in cuantum total de 217.300 lei, deputatului Madalin Voicu si a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fara nicio contraprestatie), in cadrul unuia din proiectele derulate de Asociatia Partida Romilor”, spune DNA.

DNA sustine ca „aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Madalin Voicu sa intervina la functionari si demnitari, interventii concretizate in contextul validarii proiectelor cu finantare europeana, in contextul promovarii unui proiect de lege privind amnistia contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice si in legatura cu neincasarea, de catre ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise catre persoanele angajate, in mod fictiv, in cadrul Partidei Romilor Pro Europa”.

De asemenea, DNA precizeaza ca „Madalin Voicu, in exercitarea obligatiilor ce deriva din calitatea de deputat, a depus declaratii de avere la Camera Deputatilor, fara a declara sumele de bani obtinute de la Asociatia Partida Romilor «Pro Europa», totalizand 300.682 lei – venit brut si 217.300 lei venit net”.

” Acesti bani proveneau din fondurile alocate derularii proiectelor europene despre care Madalin Voicu stia ca sunt deturnati”, precizeaza DNA.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top