Connect with us

Știri

Lovitură dură pentru Radu Mazăre. Vestea primită este oficială

Consulul General Onorific al Republicii Madagascar în România, Serge Rameau, îi dă o veste foarte proastă lui Radu Mazăre.

Acesta a declarat, pentru Antena 3, că în țara pe care o reprezintă nu există noțiunea de azil politic. Astfel, în baza unui cadru legal stabilit la nivelul UE, România poate cere extrădarea.

„(Radu Mazăre – n.r.) n-a venit la noi ca să ceară o viză, nici nu a venit personal la ambasadă. A trimis pe cineva cu un dosar la ambasada de la Roma, ca să ceară viză de expatriere.

Azil politic nu există, nu este prevăzut în cadrul legal. Poți să ceri ședere cu anumite scopuri, dar în niciun caz nu există azil politic.

Este un cadru juridic între Franța și Madagascar, care s-a extins la nivelul UE. România poate să acționeze niște legi ca să poată trimite cererea de aducere”, a declarat consulul.

România poate cere extrădarea lui Radu Mazăre

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a plecat în Madagascar la sfârşitul lunii decembrie. Atunci, el trebuia să se prezinte la Poliţia Constanţa, în cadrul controlului judiciar, dar a transmis că a plecat în Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

El susţine, într-o scrisoare adresată „tuturor autorităţilor interesate din România”, că a decis să ceară azil politic în Madagascar pentru că este „o ţintă politică a statului paralel”, iar în România nu mai are „nicio şansă să beneficieze de o justiţie corectă, independentă, obiectivă şi imparţială”.

El mai spune că se va întoarce atunci când în ţară va exista „o justiţie reală”.

Citeşte şi Scandal la sediul PSD. Jandarmii au intervenit de urgență

Scandal la sediul PSD între protestatarii #rezist și reprezentanţii Federaţiei Naţionale al Revoluţionarilor!

Jurnalistul Mălin Bot împreună cu câțiva manifestanți #rezist s-au adunat, în jurul orei 14, în fața sediului PSD pentru a protesta împotriva conducerii PSD.

Citeşte şi Lia Olguţa Vasilescu, lovitură dură pentru pensionari. Este vorba despre CREŞTEREA pensilor

Aproximativ zece persoane s-au adunat luni cu pancarte în faţa sediului PSD pentru a protesta faţă de conducerea acestei formaţiuni.

Un protestatar s-a urcat într-un copac, susţinând că în acest fel doreşte să-şi exprime punctul de vedere şi să evite să fie dus la Poliţie.

Jurnalistul Mălin Bot, săltat de jandarmi din fața sediului PSD

Reprezentanţii Jandarmeriei le-au cerut să plece, deoarece nu aveau autorizaţie în acest sens. De asemenea, mai mulţi reprezentanţi ai Federaţiei Naţionale al Revoluţionarilor au arătat că deţin autorizaţie pentru a protesta pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 4 ianuarie, şi că în aceste condiţii alţi manifestanţi nu pot să participe la acţiuni de protest în această zonă.

În aceste condiţii, o parte din cei care manifestau împotriva PSD au fost de acord să plece. Pe de altă parte, jurnalistul Mălin Bot a refuzat să părăsească zona.

În momentul în care jandarmii l-au luat pentru a-l duce la Poliţie, jurnalistul s-a prins de un indicator de circulaţie, scoţându-l parţial din pământ. În cele din urmă, jandarmii să-l urce în dubă.

Citeşte şi Incendiu la Turnul Trump! În ce stare se află președintele SUA!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top