Connect with us
Lovitură dură pentru Tudorel Toader. CSM a luat o decizie privind solicitarea Ministrului Justiţiei

Știri

Lovitură dură pentru Tudorel Toader. CSM a luat o decizie privind solicitarea Ministrului Justiţiei

Secţia de procurori a CSM a respins în urmă cu puţin timp cererea de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, in sedinta de marti, sa dea aviz negativ propunerii formulate de ministrul Justitiei privind revocarea Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Anuntul a fost facut de vicepresedintele CSM, Codrut Olaru, dupa sedinta sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturi, la care au participat atat Laura Codruta Kovesi, cat si Tudorel Toader.

Şedinţa a fost condusă de vicepreşedintele CSM Codruţ Olaru

Ministrul Justiției a declarat în timpul ședinței – despre care a spus că nu a știut că va fi publică – că rezultatul este unul previzibil.

”Dincolo de ce veți decide astăzi, nu vreau să fiu rău, dar rezultatul e previzibil. Nu știam că se transmite, dar e bine. Repet, pentru mine decizia e previzibilă. Trebuie să luăm măsuri să facem ceva. Nu poți să spui că am uitat de Microsoft. Cum să spui așa ceva? Eu mi-am făcut datoria ca ministru” – a spus Tudorel Toader.

Procurorul general al României Augustin Lazăr i-a atras atenția lui Tudorel Toader că ministrul Justiţiei nu poate să facă o cerere de revocare a procurorului şef al DNA fără să nu ţină cont, mai întâi, de procedurile prevăzute în regulamentul CSM.

În replică, Toader a declarat că o lege este mai presus de un regulament, chiar dacă este al CSM-ului, iar legea îi dă dreptul să formuleze cererea de revocare a șefului DNA.

CSM nu e de acord cu revocarea lui Kovesi

La rândul său, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că motivele invocate de ministrul Justiţiei în propunerea de revocare a sa din funcţie sunt “nereale, nedovedite în niciun fel, netemeinice şi unele dintre ele sunt simple susţineri care nu se confirmă cu nimic din realitate”.

De asemenea, șefa DNA a precizat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a invocat, în susţinerea cererii de revocare a sa din funcţie, elemente conţinute în forma iniţială a unui raport întocmit de Inspecţia Judiciară, din care doar o parte dintre concluzii au fost însuşite de Consiliul Superior al Magistraturii.

Avizul pe care îl va da CSM este unul consultativ, iar decizia de revocare a procurorului şef al DNA trebuie luată de președintele României.

2 Comments

2 Comments

  1. sonia todirascu

    2018-02-27T20:34:48+02:00 at 20:34

    Da,vor curge rauri de injurii i de obscenitati…penalii sau potentialii penali sunt inghetati de frica!

  2. Brumar Vasile

    2018-02-27T20:11:36+02:00 at 20:11

    Mă Cristiiiiii, mă Cristiiiii….tu ești prost rău, măi Cristiiii….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top