Connect with us
Legea anti-fumat

Știri

Lovitură dură primită de fumători. Ce se întâmplă ACUM cu legea-antifumat

Legea anti-fumat nu se modifică, a anunțat liderul PSD, Liviu Dragnea, precizând că nu susține amendamentele propuse de liberalul Daniel Fenechiu la această lege.

„Eu le-am adus aminte colegilor mei şi vă aduc aminte şi dvs. că această lege a fost deblocată de mine. După ce a fost blocată foarte mult timp, chiar dacă unii colegi nu au fost fericiţi, am spus atunci că este o lege utilă, chiar adcă este o lege dură, chiar dacă o să fie supăraţi cei care sunt fumători ca şi mine, trebuie să ne gândim la două lucurri importante: la sănătatea copiilor şi a celor care nu fumează şi chiar şi la sănătatea noastră, a celor care fumăm, că poate odată ne trezim şi această lege ne ajută să ne lăsăm de acest viciu păgubos. Şi le-am spus că eu nu mi-am schimbat părerea, nu văd de ce trebuie să modificăm legea, în consecinţă poziţia mea este foarte clară şi anume că legea trebuie să rămână nemodificată”, a declarat Liviu Dragnea, conform News.ro.

Amendamentele propuse la legea anti-fumat urmează să fie discutate marţi de către comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor. Propunerile de modificare au în vedere ca „fumătorii să se poată constitui în asociaţii sau cluburi de fumători care pot amenaja spaţii speciale destinate exclusiv fumatului şi activităţilor asociate fumatului” sau eliminarea sintagmei ”exclusiv în zona de tranzit a aeroporturilor internaţionale”, deschizând astfel posibilitatea de amenajare a spaţiilor de fumat şi în alte spaţii natural accesibile publicului, precum baruri sau restaurante.

Mai mult decât atât, legea s-ar putea înăspri. Comisia de Sănătate din Camera Deputaților ia în calcul să interzică fumatul autovehiculele în care se află minori și femei însărcinate, iar prevederile s-au putea schimba și în privința țigărilor electronice. Acestea ar putea fi interzise în restaurante și locuri de joacă.

Citește și: Te costă 1 leu şi te ajută să te laşi de fumat! Produsul care te scapă de viciu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top