După opt ani, în care firmele de taxi din București au practicat un neverosimil tarif de 1,39 de lei pe kilometru, călătoria cu taxiul se va scumpi de luna viitoare.
Cheltuielile tot mai mari de menținere pe plus a afacerii, dar și concurența aplicațiilor de car-sharing, precum UBER și Taxify, i-au determinat pe patroni să ridice costul călătoriei pe kilometru. Cele mai mari două companii de taxi din București, Speed și Cristaxi, vor face această mutare de la 1 octombrie.
Prima va crește tariful la 1,69 de lei/km, în vreme ce a doua va practica un tarif de 1,70 lei/km. E de așteptat ca celelalte companii înregistrate în Capitală să le urmeze exemplul, fiindcă toate se confruntă cu aceleași probleme de menținere a business-ului pe linia de plutire.
De exemplu, compania Meridian îi taxează pe bucureșteni cu două tarife distincte: 1,40 lei/km și 1,74 lei/km, cel de-al doilea tarif fiind practicat pe cele mai noi mașini aflate în dotarea firmei (Meridian Plus). Speed Taxi are și o divizie de taxiuri de lux, formată din autoturisme Mercedes din clasele C, E și S. Tariful este 3,49 lei/km, iar clienții pot plăti călătoria cu cardul.
Taxi 2000 a crescut tariful la 1,75 lei/km încă din octombrie 2013, iar acest lucru nu a avut ca efect scăderea comenzilor.
Cele mai multe companii de taxi din Capitală practică, în acest moment, un tarif de 1,39 de lei/km. Mutarea s-a făcut în decembrie 2009, când concurentul lor din Ilfov, Pelicanul, a crescut tariful de la 1,19 lei/km. În 2015, Consiliul Concurenței a amendat majoritatea firmelor de taxi din București pentru că ar fi constituit un cartel pentru alinierea tarifului la cel practicat de concurentul din Ilfov, Pelicanul.
„În 2009 aveam 400 de mașini, din care 280 în leasing. Practicam un tarif de 1,69 lei/km și nu am făcut altceva decât să ne aliniem tariful la cele din piață”, spune Ciprian Porumb, manager Cristaxi.î
Citeşte şi Ce s-a întâmplat cu bărbatul care l-a ucis în gara din Suceava pe polițistul Sorin Vezeteu
Acest site foloseste cookies.
Read More