Connect with us
impozit zero

Știri

Lovitură pentru românii cu salarii mici! Este OFICIAL

Impozitul zero pe salariile sub 2.000 de lei, prevăzut în planul de guvernare al PSD, nu va mai fi implementat, a anunțat la Antena 3, ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa.

Oficialul a spus că „această măsura nu va fi implementată în această perioadă și până la sfârșitul anului”. Mișa a anunțat, în schimb, că impozitul va scădea de la 16 la 10% pentru toate veniturile.

Totodată, ministrul de Finanțe anunță introducerea unei taxe de solidaritate din anul 2018. Angajatorii vor plăti 2% la bugetul statului, o taxă raportată la fondul de salarii. Ministrul spune că există o directivă europeană care obligă luarea unei astfel de decizii.

Totodată, el a anunțat decizia finală în cazul trecerii impozitelor de la angajator la angajat.

„Decizia este finală să trecem impozitele de la angajor la angajat. Am vorbit şi cu patronatele ca să nu se reducă salariile. Cei de la patronate spun că vor transfera beneficiile angajaţilor. Vor să îşi menţină angajaţii. Am recuperat sume din anii anteriori. În cursul acestui an au fost multe măsuri de executări silite. Statul va urmări angajatorul să plătească banii la stat în numele angajatului. ANAF nu va popri conturile angajatului. Angajatorul are obligaţia să face calculele şi să plătească”, a mai spus Mişa.

Citește și: Liviu Dragnea, aruncă BOMBA! Anunț incredibil despre pensii: “Nu ne-am angajat”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top