Connect with us
LOVITURA de STAT in TURCIA

Știri

LOVITURA de STAT ESUATA in TURCIA. Bilant de 265 de morti- LIVE TEXT

LOVITURA DE STAT in TURCIA, Live Text:

UPDATE 21:09 – Tarom va ateriza la ora 21:12 la Bucuresti dupa ce a recuperat din Istanbul pasagerii cursei spre Bucuresti care a fost anulata dimineata. O noua cursa TAROM Istanbul – Bucuresti va decola din Turcia la ora 02:15.

Tarom este prima companie din afara Turciei care a ajuns in Ataturk

UPDATE 21:08 – Unele surse sustin ca ce s-a intamplat in Turcia a fost o inscenare a presedintelui Erdogan care a incercat sa preia puterea.

Update, ora 17.28:  Ca urmare a evenimentelor din Turcia, baza de la Incirlik, folosita de americani in razboiul din Siria, a fost inchisa pe termen nedefinit.

Update, ora 17.27: Conform ziarului turc Hurriyet, multi dintre soldatii care au luat parte la puci au sustinut ca nu stiau ce se intampla cu adevarat, ci ca ar fi fost informati ca participa la un exercitiu militar.

soldati batuti

Update, ora 17.00: Un al doilea zbor umanitar TAROM, pentru repatrierea romanilor din Istanbul, este programat pentru noaptea de sambata spre duminica, la ora 2,15.

Update, ora 16.48: Agentia de presa Anadolu anunta ca fortele de securitate au incheiat o operatiune la sediul Statului Major contra pucistilor.

Pe de alta parte, peste 100 de romani urmeaza sa fie repatriati cu o cursa TAROM preconizata pentru ora 18.35.

Update, ora 16.01: Turcia: Tarom si MAE trimit un avion in Istanbul pe aeroportul Ataturk pentru a repatria romanii

Update, ora 15.30: 2.745 de judecatori au fost inlocuiti din functie dupa lovitura de stat esuata, precum si cinci membri ai Curtii Supreme. Exista informatii conform carora rebelii ar fi pus stapanire pe o fregata de la baza Golcuk.

Autorităţile turce au înlocuit din funcţie nu mai puţin de 2.745 de judecători, după lovitura de stat eșuată. De asemenea, au mai fost schimbați și cinci membri ai Curții Supreme, echivalentul Curții Constituționale din România.

Update, ora 15.00: MAE anunta ca a fost redeschis traficul la frontiera dintre Turcia si Bulgaria.

„In continuarea informatiilor in sprijinul cetatenilor romani din Turcia, facem cunoscut ca, in conformitate cu  detaliile furnizate de Frontex, a fost redeschis traficul prin toate punctele de control ale frontierei turco-bulgare”, se arata intr-un comunicat al MAE.

„Avand in vedere situatia inca fluida, Ministerul Afacerilor Externe mentine recomandarea adresata cetatenilor romani care se afla pe teritoriul Turciei sa evite deplasarile care nu sunt necesare si sa ramana in casele sau locurile de cazare, iar cetatenilor care au intentia de a tranzita sau de a calatori spre Turcia recomandam sa evite aceste deplasari.

Reamintim ca, pentru acordarea corespunzatoare a asistentei consulare si preluarea operativa a solicitarilor cetatenilor romani, MAE a pus la dispozitia cetatenilor interesati in mod suplimentar si linia telefonica TelVerde 0800 800 407 (accesibila numai din Romania, in regim  de gratuitate), precum si adresa de e-mail: callcenter@mae.ro. Cetatenii romani aflati in Turcia au in continuare la dispozitie numerele de telefon: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579”, se mai arata in comunicatul ministerului.

In tot acest timp, in jur de 200 de romani sunt blocati pe aeroportul Ataturk din Istanbul.

Update, ora 13.34: Seful Executivului de la Ankara a dat o declaratie extrem de dura la adresa SUA, pornind de la faptul ca Fethullah Gulen, principalul opozant al lui Erdogan, locuieste in America. „Orice tara care il adaposteste pe clericul Gulen nu poate fi un prieten al Turciei si va fi considerata in razboi cu Turcia”, a spus Binali Yildirim.

Fethullah Gülen s-a dezis, insa, de implicarea in tentativa de lovitura de stat. 

UPDATE, ora 13.27: Premierul Binali Yildirim a vorbit despre un bilant de 161 de morti, insa surse citate de presa internationala vorbesc de 265 de morti si de aproape 1500 de raniti. Peste 3000 de soldati au fost arestati!

Update, ora 12.24: Premierul turc a sustinut o conferinta de presa sambata, multumindu-le celor care au iesit pe strazi contra loviturii de stat. Totodata, ministrul turc pentru UE a afirmat ca situatia creata de puci se afla sub control in proportie de 90%.

Update, ora 11.41: Surse citate de presa turca vorbesc despre 194 de morti (49 civili, 41 politisti, 104 pucisti) dupa tentativa de lovitura de stat. Presedintele Erdogan le-a cerut oamenilor sa ramana pe strazi, temandu-se ca ar putea urma noi tentative de rasturnare ale actualului regim.

Update, ora 10.57: Ambasadorul Turciei la Bucuresti anunta ca se afla sub control, afirmand ca rebelii care au incercat sa rastoarne puterea ar fi un grup terorist clandestin din cadrul armatei. „Situatia este sub control. Ieri a fost un mic grup (…) din cadrul armatei. Vor fi proceduri judiciare si dupa acestea vom sti cu siguranta cine este in spate. Procurorii cred ca este un grup clandestin terorist din cadrul armatei. Vestea buna este ca toate partidele, atat Puterea cat si Opozitia, cat si opinia publica imbratiseaza democratia”, a afirmat Osman Koray Ertas la sediul ambasadei de la Bucuresti.

Update, ora 10.34: Autoritatile din Turcia au retinut 1563 de membri ai fortelor armate in toata tara, pana la aceasta ora.

UPDATE, ora 10.09: Potrivit agentiei de presa Anadolu, in urma confruntarilor din Istanbul si Ankara au murit 90 de oameni, iar alti 1.154 au fost raniti.

The Telegraph noteaza ca majoritatea victimelor ar fi civili. Totodata, focuri de arma s-au mai auzit si in aceasta dimineata in Istanbul si Ankara.

Update, ora 9.49:  Generalul Hulusi Akar, seful Statului Major al armatei din Turcia, a fost eliberat de soldatii rebeli si dusi intr-un loc sigur.

Update, ora 9.48: Reactiile lui Iohannis si Ciolos dupa tentativa de lovitura de stat din Turcia

Update, ora 9.30: Sabiha Gokcen, al doilea mare aeroport din Istanbul, situat pe partea asiatica a orasului, va continua sa proceseze zboruri.

Update, ora 9.22: Echipa de fotbal Concordia Chiajna, aflata in cantonament in Turcia, a ramas blocata pe aeroportul Ataturk dupa puciul de noaptea trecuta.

Update, ora 9.20: Cu toate ca lovitura de stat a esuat, mai exista mici grupuli de soldati rebeli care controleaza elicoptere militare. Oficialii guvernamentali spun ca acestea vor fi puse la sol cat de curand. Pe de alta parte, lira turceasca s-a prabusit dupa cele petrecute noaptea trecuta.

Update, ora 9.11: „Pana in prezent, au fost receptionate aproximativ 400 de apeluri telefonice prin intermediul Call Center-ului Ministerului Afacerilor Externe si direct la misiunea diplomatica si oficiile consulare. Potrivit informatiilor de pana in prezent, nu se inregistreaza victime sau raniti in randul cetatenilor romani aflati in Turcia”, transmite MAE.

Update, ora 9.06: Uniunea Europeana a cerut, sambata dimineata, o „revenire rapida la ordinea constitutionala”. Pe de alta parte, oficilaii turci afirma ca zborurile pe aeroportul Ataturk au fost reluate.

Update, ora 9.03: Autoritatile din Turcia au retinut in jur de 754 de membri ai fortelor armate dupa incidentele de vineri noaptea. Cinci generali si 29 de colonei au fost demisi din functii la ordinul ministrul de interne.

Update, ora 8.43: Bulgaria a inchis granita cu Turcia, iar armata elena sta in alerta la frontiera.

Update, ora 8.41: Zeci de militari s-a predat sambata dimineata pe podul Bosfor.

Update, ora 8.35: Fostul premier Victor Ponta a reactionat dupa tentativa de preluarea a puterii din Turcia

„Noaptea trecuta Turcia a aratat ca este o tara de cetateni adevarati ( nu de inculti si manipulati cum ii tot prezinta Propaganda internationala si romaneasca)!!! Primele idei:

-oameni mandri si demni, care au curaj sa se lupte cu mana goala contra tancurilor pentru tara lor! ( dupa Decembrie 89 mai vedeti romani gata sa lupte contra unei lovituri de stat)!??
– in Turcia politica nu trece NICIODATA dincolo de interesul Turciei si mandria nationala / toti liderii politici din opozitie ( desi il urasc sincer pe Erdogan) au iesit imediat cu declaratii de sustinere pentru Presedintele si Guvernul legitimat prin vot democratic
– Turcia are „institutii de forta” ( cum le numeste Propaganda noastra) chiar mai puternice decat Romania/ si totusi noaptea trecuta oamenii simpli care au iesit in strada au salvat Turcia de dictatura
– liderii lumii democratice in frunte cu Obama si Merkel au dat imediat mesaje clare de sustinere a Presedintelui Erdogan ( desi cu siguranta nu agreeaza deloc independenta si nationalismul acestuia)!/ inca o dovada ca SUA si Europa respecta tarile si politicienii legitimi si curajosi nu slugile obediente
– cand un lider politic ( adica Erdogan) cheama oamenii in strada sa lupte cu mana goala contra armatei si milioane de oameni il asculta ( fie sustinatori fie oameni care nu il plac dar care acum cred ca are dreptate) poate intelegem ca ce ne minte pe noi Propaganda oficiala despre acel lider si acea tara este doar manipulare clasica!

Sper doar ca Turcia si poporul sau extraordinar sa treaca cu bine si peste acest moment tragic ! Iar noi sa invatam din nou ce inseamna mandrie nationala si unitate pentru libertate si drepturile fundamentale!”, a scris Ponta pe Facebook.

Update, ora 8.22: Imagini cu sustinatorii actualului regim, iesiti in strada sa blocheze tentativa de lovitura de stat!

lovitura de stat1 lovitura de stat2 lovitura de stat3

Update, ora 8.20: 336 de persoane au fost arestate ca urmare e evenimentelor de vineri noaptea, insa unele surse neoficiale spun ca numarul real s-ar apropia de 1000. Factiunea de armata care a incercat sa dea lovitura de stat spune ca nu renunta la lupta. Intitulata Miscarea pentru Pace Acasa, factiunea le cere turcilor sa stea in casa pentru propria lor siguranta. La Istanbul, Recep Tayyip Erdogan s-a adresat sustinatorilor.

Update, ora 8.00: Oficialii guvernamentali turci afirma ca lovitura de stat a esuat. Mii de oameni au iesit pe strazi pentru a-si arata sprijinul fata de actuala conducere. Bilantul tentativei de preluare a puterii este de 66 de morti.

70 de romani se afla in Ankara. Armata a inceput sa traga in multimea adunata in Istanbul.

Tentativa de Lovitura de Stat in Turcia – Erdogan sustine ca este pregatit sa moara pentru tara sa – LIVE UPDATE

SUMARUL EVENIMENTELOR din Turcia

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR:

UPDATE 06:37 – Bilantul oficial al mortilor a ajuns la 60, spun autoritatile. Primul ministru a ordonat ca toate avioanele si elicopterele pucistilor sa fie doborate

UPDATE 06:23 – Lucrurile par sa revina la normal, inca sunt conflicte de strada, dar numarul lor a scazut seminificativ. Oamenii inca ies in strada pentru a-l sustine pe Erdogan si a pune capat loviturii de stat.

UPDATE 05:39 – In urma cu cateva minute a avut loc o explozie in Istanbul, langa un pod.

Imaginile au fost transmise in direct la CNN, dar nu se cunosc in acest moment mai multe detalii.
UPDATE 05:33 – Erdogan afirma ca este sprijinit de milioane de oameni si ca nu va pleca niciune. „Sunt pregatit sa mor pentru tara mea”.

UPDATE 05:19 – Mehmet Simsek a intrat in direct la CNN International unde a facut urmatoarele declaratii:

  • Guvernul detine cotrolul in Turcia
  • Soldatii pucisti au fost arestati
  • Presedintele se afla la 30 de minute de Istanbul si este in siguranta
  • Guvernul este in deplina integritate

UPDATE 04:36 – Declaratiile facute de presedintele Turc, Erdogan:

„Indemn poporul turc sa vina in pieţele publice si la aeroporturi. Nu am crezut niciodata intr-o putere politica mai mare decat cea a poporului”, a subliniat Erdogan, care se afla intr-o locaţie sigura. „Turcia va depasi acest moment”, a spus presedintele turc.

„Voi veni in piața in Ankara”, a spus Erdogan, promițand ca autorii loviturii vor primi „pedeapsa cuvenita”. Acțiunea este opera unor ofițeri de rang inferior, care s-au rasculat impotriva superiorilor lor, a mai adaugat Erdogan.

UPDATE 04:34 – Conform CNN guvernul s-a intalnit in sedinta de urgenta. Emisia CNN Turk pare sa fie reluata, jurnalistii incearca sa ceara ajutorul politiei pentru a pazi cladirea.

lovitura-turcia- 2016-07-16 04-31-44-430

UPDATE 04:23 – Pucistii au pus mana pe CNN TURCIA, dupa cum v-am anuntat mai jos, insa se pare ca in cladirea televiziunii au fost trase chiar si focuri de arma.

Ferhat Boratav, redactor sef CNN TURK,  a declarat la CNN America ca soldatii pucisti au oprit emisia televiziunii CNN Turk si au inceput sa traga focuri de arma prin cladire.

„Demonstratarii au ocupat cladirea si televiziunea”

UPDATE 04:21 – Erdogan se adreseaza natiunii la postul public de televiziune TRT 1

lovitura-turcia- 2016-07-16 04-21-35-904

UPDATE 04:17 – Recep Erdogan a aparut in randul multimii de sustinatori din Istanbul, imaginile au fost transmite in direct de televiziunea NTV.

Intre timp au mai avut loc doua explozii in parlament. In acest moment nu se stie clar cine detine puterea in Turcia. Autoritatile spun ca lovitura de stat a esuat, o parte a armatei spune ca detine controlul guvernului in continuare.

UPDATE 03:48 – Erdogan a aterizat in Turcia

Mai multe surse confirma informatiile CNN care sustin ca Erdogan, presedintele Turciei, a aterizat in Turcia.

Informatia este confirmata si de postul de televiziune turc NTV.

UPDATE 03:44 – Postul CNN Turcia a fost preluat de soldati, iar corespondentii sustin ca acesta va fi inchis. Anuntul a fost facut in direct in CNN Turcia si CNN America. VIDEO mai jos.

cnn-turk

UPDATE 03:32CNN America, anunta ca CNN Turcia a fost invadat de soldati. Producatorii televiziunii au anuntat ca emisia postului va fi inchisa.

In urma cu cateva minute CNN a anuntat ca postul din Turcia este din nou afectat. In urma cu cateva ore emisia televiziunii a fost intrerupta de cei care sunt impotriva presedintelui Erdogan.

Cei de la CNN Turcia spun ca incearca sa tina emisia postului, insa corespondentii incep sa fie agresati de soldati.

UPDATE 03:31 – Presedintele a aterizat la Istanbul. Oameni raniti in urma bombei declansate in parlamentul Turciei

Conform CNN presedintele Turciei ar fi aterizat in urma cu cateva momente in Istanbul.

O bomba a explodat in parlamentul turc, in urma cu putin timp, in urma careia sunt mai multe persoane ranite insa nu au fost raportate pana acum decese.

De asemenea primul-ministru a declarat la NTV ca tentativa de lovitura de stat a fost esuata si a clarificat gestul ca fiind unul „idiot”. Premierul spune ca initiativa i-a apartinut unui ofiter recent inlaturat din sistem, care a convins un mic grup din armata sa incerce sa preia puterea in Turcia.

Televiziunea Turca de stat si-a reluat emisia, corespondentii acesteia sustin ca ar fi fost sustinuti ostatici.

UPDATE 02:41 – Premierul Turc: Nu se zboara deasupra Turciei, orice avion este in aer trebuie doborat.

UPDATE TURCIA – HAOS in Istanbul. Pistele sunt ocupate pe aeroport, oamenii trec prin terminale fara filtre de securitate.

Lovitura de stat TURCIA: Aeroportul din Istanbul nu mai are filtre de securitate. from Huff on Vimeo.

UPDATE – Cezar Preda, deputat PNL, se afla in aeroportul din Istanbul si a declarat pentru Antena 3 ca in aeroport este o atmosfera ca la revolutie, nu mai exista filtre de control, iar o parte din oameni au ocupat pistele. Oamenii scandeaza sloganuri pro-guvern.

UPDATE – Secretarul de stat din Statele Unite il sustine pe Erdogan, care s-ar afla intr-un elicopter spre Istanbul.

UPDATEAmbasadorul Turciei la Antena 3:

  • Conducerea armatei si guvernul condamna aceasta lovitura.
  • In Turcia exista democratie, nu este adevarat ceea ce se spune.
  • Daca oamenii au cereri legitime se pot adresa unei institutiilor ca in orice democratie
  • Este un grup mic din interiorul armatei care a initiat aceasta actiune
  • Intr-adevar exista 17 morti acestia sunt politisti
  • La aeroporturile din Istanbul si Ankara, politia a facut arestari
  • Da sunt ofiteri de rang inalt arestati pentru ca au incalcat legea
  • Seful statului major este impotriva acestor actiuni
  • Fac un apel la calm, nu este nevoie sa intre nimeni in panica
  • Recomand romanilor sa evite locurile aglomerate

UPDATE  TURCIA – O serie de sefi ai armatei au fost arestati in Turcia, iar QMagazine sustine ca la ora 2 autoritatile ar fi declarat ca tentativa de lovitura de stat in Turcia a fost esuata, insa informatia NU este confirmata.

UPDATE – Un avion a fost doborat de un elicopter militar.

UPDATE – Sunt cel putin trei variante vehiculate in acest moment in ceea ce priveste situatia presedintelui Turciei. Va reamintim ca Erdogan a intrat in direct prin Facetime la CNN. Unele surse sustin ca acesta se intoarce in tara pentru a prelua controlul, alte surse sutin ca Erdogan isi cauta o tara care sa-i ofere azil politic si acum s-ar indrepta spre Londra.

presedinte-turcia

UPDATE – AFP anunta ca deja 17 politisti sunt morti.

UPDATE 02:05 – Dupa ce Germania i-ar fi refuzat azilul politic presedintelui Turc, Erdogan incearca sa aterizeze in Londra.

UPDATE 02:03 – Armata a inceput sa traga in Istanbul in multimea care s-a adunat sa-l sustina pe presedintele actual al Turciei Erdogan. Informatiile sunt extrem de contradictorii, alte surse sutin ca armata se retrage.

UPDATE 01:58 Lovitura de STAT in TURCIA: Un oficial turc afirma ca aceasta situatie va mai continua 24 de ore, dupa care se va reusi instaurarea securitatii si sigurantei, de asemenea oficialul sustine ca lovitura de stat nu va reusi.

UPDATE 01:43 – Tancurile au deschis focul langa parlamentul Turciei, conform Reuters.

UPDATE 01:36 – Situatia din aeroportul din Ankara pare sa se fi calmat, dupa ce in urma cu cateva minute au fost trase focuri de arma.

UPDATE 01:36 – MAE a pus la dispozite numere de telefon pentru romanii care se afla in Turcia.

UPDATE 01:32 – Iranul inchide granita cu Turcia.

UPDATE 01:24 – MAE avertizeaza toti romanii sa nu paraseasca locurile de cazare sau aeroporturile.

UPDATE 01:22 – „Se trag focuri de arma” a declarat un roman aflat in aeroportul din Ankara.

UPDATE 01:10 – Un roman aflat pe aeroportul din Ankara a declarat ca in acest moment peste 60 de romani sunt blocati intr-un terminal, insa zborul a fost anulat. Romanul a declarat la Antena 3 ca prin aeroport se plimba tancuri. 70 de romani blocati in aeroportul din Ankara. „Se trag focuri de arma”.

UPDATE 01:07 – Au inceput sa apara imagini video cu elicopterele care survoleaza Ankara. Postul de televiziune CNN a fost inchis in Turcia.

UPDATE 01:03 – Avioanele nu mai circula deasupra Turciei. Companiile aeriene au fost obligate sa devieze toate rutele.

avioane-turcia-lovitura-stat

UPDATE 01:02 – Elicopterele care survoleaza Ankara au inceput sa traga, un post de televiziune a fost atacat.

UPDATE  01:00 – Germania nu ii permite lui Erdoan, presedintele Turciei, sa aterizeze pe teritoriul sau si nu ii acorda azil politic.

UPDATE 00:57 – Unele surse sustin ca presedintele Turciei s-a dus in urma loviturii de stat in Germania cu un avion privat. Unele surse sustin ca ar fi cerut azil politc in Germania

UPDATE 00:39 – Au fost instaurate restrictii de circulatie in toata Turcia, insa aeroporturile par sa functioneze. Erdogan a anuntat ca se intoarce din vacanta, acum el fiind plecat in Mongolia.

UPDATE 00:38 – Avioane de tip F16 survoleaza Turcia.

lovitura-de-stat-turcia

lovitura-de-stat-turcia-2

lovitura-de-stat-turcia-3

UPDATE 00:33 – Erdogan a cerut poporului sa iasa in strada si sa mearga spre aeroport. Specialistii in securitate sustin ca exista un risc mare ca fortele de ordine sa inceapa sa traga in oameni.

UPDATE 00:32 – Presedintele Turciei, Erdogan a tinut sa arate poporului ca este inca la putere si a sunat prin video telefon la postul CNN din Turcia.

UPDATE 00:29 – Seful Statului Major a fost luat ostatic

UPDATE 00:25 – Armata turca este aplaudata de popor, de asemenea armata a blocat podul Bosfor. In continuare presedintele sustine ca este la putere desi guvernul a fost preluat de armata.

UPDATE 00:22 – Armata a preluat controlul televiziunii de stat si a fost pusa in plan legea martiala. Europarlamentarul Victor Bostinaru a explicat ca acest lucru inseamna ca „Armata poate sa deschida focul asupra oricarui suspect. Toti detinatorii de arme trebuie sa predea armele in perioada imediat urmatoare. Detinatorii de arme pot fi impuscati. Este posibil ca in orele urmatoare sa se instaureze un guvern militar.

UPDATE 00:20 – Cei care conduc aceasta lovitura de stat, sustin ca au preluat controlul asupra guvernului. Jurnalistii turci vorbesc despre focuri de arma care se trag din elicoptere

UPDATE 00:19 – „Ceea ce se intampla este o demonstratie impotriva democratiei. Cei care fac acest lucru vor plati cel mai greu pret.” a declarat primul ministru Turc.

UPDATE 00:12 – Turcia a mai avut parte de trei lovituri de stat 1960, 1971, 1980

UPDATE 00:10 – Armata ar fi intrat in sediul partidului care este la putere in Turcia.

UPDATE 00:09 Locul de unde a pornit totul: Intanbul si Ankara

UPDATE 00:08 – Informatiile care sosesc din Turcia sunt extrem de contradictorii, armata sustine ca ar fi preluat puterea, dar CNN sustine ca este haos si ca se trag focuri de arma. Unele surse sustin ca presedintele Recep Tayyip Erdogan ar fi fost inlaturat de la putere.

UPDATE 00:02 – Expertii in securitate sustin ca mii de oameni au iesit pe strazi si ca Turcia risca sa intre intr-un razboi civil.

UPDATE 23:56 – Retelele de socializare au fost blocate in Turcia si televiziunea de stat a fost inchisa.

UPDATE 23:53
– Armata Turca sustine ca ar fi preluat puterea.

UPDATE 23:43 – Binali Yildirim a adăugat că cei implicați în ceea ce a descris ca o tentativă de lovitură de stat a unui grup din cadrul armatei vineri vor plăti prețul cel mai ridicat, notează Reuters.

„Aceasta este o încercare de revoltă, nu îi vom lăsa să câștige”, a spus Yildirim, citat de Xinhua.

În același timp, avioane de luptă survolau la joasă altitudine Ankara, urmate de elicoptere, a constatat AFP.

Canalele de știri din Turcia au anunțat la rândul lor o „tentativă de lovitură de stat”. Canalul de informații CNN-Turk a anunțat o mobilizare „extraordinară” în fața sediului Statului Major al armatei.

UPDATE 23:40 – Aeroportul din Instambul a fost inchis si toate zborurile au fost anulate.

UPDATE 23:38 – Un martor a publicat pe Twitter un video in care se vede armata care patruleaza pe strazi in Turcia. Lovitura de stat inca nu este confirmata oficial.

UPDATE 23:36 – Primul ministru Turc face un apel la calm. Prim-ministrul turc a denunțat vineri seară o „tentativă ilegală” a unui grup din cadrul armatei, la scurt timp după închiderea parțială în direcția Asia-Europa a podului de pe Bosfor la Istanbul, potrivit unui canal de televiziune, informează AFP și Reuters.

UPDATE 23:35 – Au avut loc cateva explozii in capitala Turciei, Ankara, nu se cunosc detalii cu privire la victime.

Turcia, membra NATO, a mai avut 3 lovituri de stat

Turcia se confrunta cu o noua lovitura de stat, cel putin asa sutin posturile internationale de stiri.

In Instanbul si Ankara s-au tras focuri de arma, iar elicopterele si avioanele survoleaza capitala Turciei.

Oamenii au iesit in strada din case in momentul in care au aflat de aceasta tentativa de stat sa isi strige durerea si sa ceara inalturarea de la putere a presedintelui Turciei Erdogan.

Turcia a mai avut trei lovituri de stat in 1960, 1971 si 1980 si acum se confrunta cu o tentativa de lovituri de stat care ar avea ca scop inalturarea de la putere a presedintelui tarii.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top