Connect with us
Lucruri pe care nu le știai despre masonerie

Știri

Lucruri pe care nu le știai despre masonerie

Toată lumea a auzit de masonerie. Mulți spun că masonii conduc lumea, însă există o serie de informații pe care majoritatea nu le cunosc despre această societate.

Iată câteva lucruri neștiute despre masonerie

1. Contrar credinței populare, masoneria nu este o organizație secretă. Membrii organizației pot recunoaște fără nicio interdicție apartenența la această grupare.

2. Cine e liderul? Nu există un singur lider. Masoneria este organizată în loji masonice. Cu toate acestea, doar Marea Lojă Masonică poate vorbi în numele organizației.

3. Cel mai mare păcat pe care îl poate comite un mason este să nu își protejeze frații. Acesta are dreptul să se declare nevinovat într-o speță anume, chiar dacă există suspiciuni asupra sa. Masonii se bucură de o protecție specială.

4. Oricine poate intra în masonerie? Se pare că da. Una din figurile cele mai nefericite ale organizației este Anders Breivik, teroristul norvegian care a omorât 69 de tineri pe o insulă în anul 2011.

5. Care sunt cei mai faimoși masoni? Pe lista membrilor organizației s-au numărat Winston Churchill, John Edgar Hoover (fondatorul FBI) precum și primul președinte american, George Washington.

6. Un alt mason celebru este sculptorul Statuii Libertății. Frederic Auguste Bartholdi aparținea Lojei Alsacia-Lorena.

Hitler voia să îi omoare pe masoni

7. Cel mai înalt edificiu masonic a fost ridicat în Chicago, în anul 1892. Clădirea tip zgârie-nori are 91 de metri înălțime și 19 etaje.

8. Nu doar rromii și evreii au fost victimele naziștilor. Masonii au fost persecutați de Hitler, deoarece liderul nazist considera că aceștia sunt toți evrei.

CITEȘTE ȘI: Nu mai este doar o simpla CONSPIRATIE: Oamenii VOR FI CIPATI!

9. În Europa continentală, femeile pot face parte din această organizație obscură. În America, însă, doar bărbații pot face parte din masonerie.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top