Știri

Ludovic Orban află astăzi sentința în dosarul de corupție

Ludovic Orban va afla astăzi sentința în dosarul său de corupție. Fostul deputat este acuzat de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, în calitate de candidat PNL la Primăria București. Decizia în acest caz nu este definitivă.

La ultimul termen din 16 ianuarie, procurorii DNA au cerut condamnarea lui Ludovic Orban la o pedeapsă cu executare. Fostul deputat a declarat că este nevinovat și că vrea să i se facă dreptate.

Ludovic Orban a fost trimis în judecată în 17 mai 2016, de procurorii DNA. El este acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite.

Ludovic Orban este acuzat de fapte de corupție

Potrivit rechizitoriului, la data de 1 martie, Orban, atunci prim-vicepreşedinte al PNL, l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu. I-a solicitat acestuia sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016. Atunci deputatul fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Capitalei.

În 20 martie, când s-a întâlnit cu omul de afaceri, Orban i-ar fi cerut 50.000 de euro în numerar, potrivit news.ro.

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a declarat că banii ceruți de Orban ar fi urmat să ajungă în mică parte la televiziuni. Cei mai mulţi fiind solicitaţi, în nume privat, de Sorin Oancea de la B1 TV şi Cozmin Guşă de la Realitatea TV.

Ulterior, Sorin Oancea a arată că nu i se pare în regulă “să te joci cu astfel de afirmaţii”.

În 11 aprilie 2016, ziua în care a fost pus sub control judiciar, Orban a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei. De asemenea el a deminionat din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

După ce a fost pus sub acuzare de către procurorii DNA, Tiberiu Urdăreanu a colaborat cu anchetatorii.

Citește și: Tiberiu Urdăreanu: I-am dat ministrului Niță un plic cu 30 sau 50 de mii de euro

Aşa ar fi ajuns Urdăreanu să îl denunţe pe Ludovic Orban. Pentru a dovedi acuzațiile, acesta l-a înregistrat pe Orban când spunea că ar avea nevoie de 50.000 de euro pentru campania sa electorală, relatează news.ro.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-31T11:43:39+02:00 11:43

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More