Connect with us
Ludovic Orban: Dragnea a ordonat intervenţiile agresive ale jandarmilor

Știri

Ludovic Orban: Dragnea a ordonat intervenţiile agresive ale jandarmilor

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ordonat intervenţiile agresive ale jandarmilor de miercuri seară împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei.

„Cât de frică trebuie să îi fie lui Dragnea de oameni ca să ordone jandarmilor astfel de intervenţii agresive, care nu au nicio motivaţie? De un an şi jumătate, toate manifestaţiile anti-PSD au fost civilizate, paşnice.

Nimic nu poate justifica intervenţia în forţă, disproporţionată, la intimidare a unităţilor de jandarmi de seara trecută. Şi aşa există o mare tensiune în societate.

Ludovic Orban afirmă că Dragnea este vinovat de intervenția agresivă a jandarmilor

O astfel de atitudine a unităţilor de ordine nu face altceva decât să pună gaz pe foc. Jandarmii nu trebuie să asculte orbeşte ordinele primite de la politicieni certaţi cu democraţia”, a scris Orban, joi, pe Facebook.

Miercuri seară, la protestul din Piaţa Victoriei, au avut loc mai multe incidente între jandarmi şi participanţii la manifestaţie. Seara trecută au avut loc mai multe proteste, atât în Capitală cât și în țară.

Iată cum au decurs evenimentele seara trecută.

Mii de persoane protestează miercuri seară în Sibiu, Cluj, Timişoara şi Iaşi împotriva modificărilor adoptate la Codul de procedură penală, scandând lozinci împotriva Guvernului şi a PSD. Şi în Bucureşti, peste 4.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei.

Aproape 4.000 protestatari mărşăluiesc pe principalele bulevarde din Sibiu, scandând lozinci împotriva guvernului, a PSD şi a lui Liviu Dragnea, îndreptându-se înspre casa preşedintelui Klaus Iohannis.

Coloana de protestatari a pornit în jurul orei 18,00, din Piaţa Mare, din centrul istoric al Sibiului. După ce au străbătut pietonala Nicolae Bălcescu, manifestanţii au continuat pe Calea Dumbrăvii, Bulevardul Mihai Viteazu, spre Strada Semaforului, de unde au intenţia să se întoarcă de unde au plecat.

Proteste în Piața Victoriei, traficul este blocat

Pentru prima dată de la manifestările din februarie, protestatarii au decis să mărşăluiască pe traseul numit de ei „lung”, adică au străbătut cartierele mari ale Sibiului.

Marşul de la Sibiu este estimat să se termine la ora 22,00, când în centrul oraşului va începe Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), fiind programată o proiecţie în aer liber.

Peste 2.000 de persoane protestează în centrul oraşului Cluj-Napoca faţă de modificările la Codul de procedură penală, cerând demisia Guvernului în timp ce bat în tobe ritmul scandărilor.

Citește și Filosoful Mihai Șora a fost îmbrâncit de către jandarmi la protestele din Piața Victoriei

Oamenii au adus cu ei pancarte şi steaguri tricolore şi s-au strâns, începând cu ora 19,00, în Piaţa Unirii, unde scandează „Nu vă fie frică, Ardealul se ridică”. Pe pancarte se pot vedea mesaje precum „Fără penali”, „Hoţii merg la închisoare, nu trăiesc pe picior mare”, „Demisia Tudorel Toader”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top