Connect with us
Ludovic Orban ne informează când putem merge la mare: vestea așteptată de români

Știri

Ludovic Orban ne informează când putem merge la mare: vestea așteptată de români

Ludovic Orban le dă românilor vestea pe care o așteptau. Acesta a anunțat oficial când va începe sezonul estival pentru români, când vom putea merge la mare. De asemenea, a precizat și la ce să ne așteptăm. Află mai multe informații despre acest subiect în rândurile de mai jos.

Ludovic Orban ne informează când putem merge la mare: vestea așteptată de români

Conform declarației premierului Ludovic Orban, sezonul estival se va deschise după data de 1 iunie. În același timp, premierul i-a informat pe români că deși hotelurile sunt deschise, românii vor putea lua masa doar în cameră. Restaurantele nu vor fi populate cu oameni, comenzile vor fi DOAR de tip room-service.

Vă reamintim că din 15 mai hotelurile vor fi deschise, iar sezonul estival foarte probabil se va deschide la data de 1 iunie. Până la această dată vor fi introduse legi care să reglementeze acest sector. În aceste două săptămâni autoritățile vor observa și analiza cum evoluează pandemia în țara noastră.

„Din 15 mai, hotelurile sunt deschise. Singura restricţie este legată de neutilizarea spaţiilor comune de servire a mesei. Bucătăriile se pot deschide, dar masa va putea fi servită în sistem de room-service, în cameră. În ceea ce priveşte sezonul estival, sigur că, probabil, după data de 1 iunie, vom reglementa acest sector.

Intenţia noastră, sigur, este în măsura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, intenţia noastră este, în condiţii foarte bine reglementate, este să permitem sezonul turistic estival.”

Vom avea un sezon estival, dar deocamdată nu avem o dată sigură pentru începerea acestuia. Când va fi deschis, se vor respecta măsurile impuse de autorități pentru ca turiștii și personalul să fie protejați de noul virus. Starea de alertă a început de ieri, 15 mai, iar măsurile de restricție vor fi relaxate treptat. Românii își recuperează treptat libertatea de deplasare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top