Connect with us
Ludovic Orban vorbește despre ieșitul la terasă: "Mall-urile, cafenelele, barurile și restaurantele rămân închise și după 15 mai"

Știri

Ludovic Orban vorbește despre ieșitul la terasă: „Mall-urile, cafenelele, barurile și restaurantele rămân închise și după 15 mai”

Premierul Ludovic Orban a anunțat că după data de 15 mai se vor redeschide hotelurile, dar mall-urile, restaurantele, barurile și cafenele nu vor reveni la normalitate. Deși se încearcă măsuri de relansare a economiei, restaurantele vin la pachet cu cele mai mari riscuri epidemiologice.

Ludovic Orban vorbește despre ieșitul la terasă: „Mall-urile, cafenelele, barurile și restaurantele rămân închise și după 15 mai”

Un jurnalist l-a întrebat dacă se va putea duce la o terasă, dacă merge la munte, la Sinaia din moment ce restricțiile de circulație se vor relaxa. Orban a răspuns:

„Puteți lua termosul. După 15 mai, nu se vor deschide cafenelele, barurile și restaurantele nici în spații deschise, nici în spații închise. Nu excludem să le redeschidem din 1-15 iunie pe cele din spații deschise.” 

Astfel, oamenii vor putea merge la munte, dar nu vor putea merge la cafenele. Își pot lua cu ei băuturile preferate la termos. De asemenea, a mai menționat:

„Vom deschide comerțul, cu excepția mall-urilor. Oamenii vor să cumpere, va fi un stimulent pentru creșterea producției în unele ramuri. Redeschiderea frizeriilor, a cabinetelor stomatologice. Și hotelurile vor fi deschise după 15 mai., Restricții vor fi la restaurante, cafenele baruri. Restaurantele au printre cele mai mari riscuri epidemiologice, probabil va mai trece un timp pentru redeschidere.” 

Ludovic Orban a mai discutat despre redeschiderea frizeriilor, saloanelor de coafor, cabinetelor stomatologice, muzeelor după data de 15 mai. De asemenea, deplasarea în afara localității va putea fi posibila pentru unele categorii de motive întemeiate.

Aceste motive ar fi: „deplasări de serviciu, la rude, la activitățile agricole. Dacă dăm drumul la alpinism, deplasări montane, înseamnă că oamenii se vor putea duce la munte. Va exista o anumită relaxare și în ceea ce privește deplasarea în afara localităților, care va crește cererea și pe unitățile de cazare.”

Așadar, multașteptata dată de 15 mai ne aduce o parte din viața normală pe care am avut-o înainte de pandemie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top