Connect with us
Anul școlar: Se îngheață anul sau începe școala în iunie? Decizii de ultim moment la Ministerul Educației

Știri

Mai multe școli se închid joi și vineri. Unde nu se fac ore

Vremea nefavorabilă din această săptămână a dus la închiderea unor școli. Mai multe unități de învățământ au anulat cursurile joi și vineri.

Școlile din Municipiul Baia Mare își închid porțile, pe 17 și pe 18 ianuarie, a anunțat primarul Cătălin Cherecheș. Astfel, decizia vizează toate grădinițele, școlile, liceele și colegiile din Baia Mare.

„Motivul suspendării activităților în sistemul școlar și preșcolar băimărean este generat de necesitatea unităților de învățământ în a proceda, de urgență, la deszăpezirea incintelor pe care le administrează, respectiv zonele de acces spre aceste instituții.

În sprijinul unităților de învățământ vor fi puse la dispoziție, de către autoritatea locală, utilaje respectiv personal specializat pentru eficientizarea acțiunii de deszăpezire”, a anunțat edilul, pe rețelele de socializare.

Mai multe școli din Maramureșau decis suspendarea cursurilor, până vineri.

Este vorba despre Școala Gimnazială ”Dr. Teodor Mihali” Boiu Mare, Școala Gimnazială Vima Mică, structura Aspra și Școala Gimnazială ”Augustin Buzura” Copalnic Mănăștur, structura Preluca Nouă.

Cum va fi vremea în următoarele zile

Vremea în intervalul 14 – 27 ianuarie 2019. Meteorologii prognozează, în următoarele două săptămâni, o vreme rece, dar cu fluctuaţii ale valorilor termice atât ziua, cât şi pe parcursul nopţilor.

Precipitaţiile slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, vor continua să fie prezente în majoritatea regiunilor, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni.

Vremea în intervalul 14 – 27 ianuarie 2019 în Banat

În Banat, temperatura aerului va avea fluctuaţii de-a lungul celor două săptămâni. Astfel, media maximelor din prima zi, de 4 grade, va scădea pe 15 ianuarie, până spre zero grade, apoi va creşte până la 7 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie.

Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou, de la medii de 6 grade spre o medie de 1 – 2 grade, în perioada 21 – 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere, spre 4 grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor şi se vor situa în medie sub zero grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci nopţi fiind cele din 15 şi 16 ianuarie, când media se va situa în jurul valorii de -6 grade.

Precipitaţii, în general slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic în cursul intervalului de prognoză.

Citește aici continuarea pentru celelalte regiuni!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top