Connect with us
înjunghiate

Știri

Mamă și fiică, înjunghiate în somn de trei indivizi eliberați condiționat. Motivul agresiunii

Trei indivizi recidiviști din Iași au fost trimiți în judecată sub acuzația de tentativă de omor. Aceștia au înjunghiat două femei, mamă și fiică, după ce au fost eliberați condiționați.

Corneliu Marolicaru, Gheorghe Gherasim şi Sergiu Rotaru Gavriliuc sunt trimiși în judecată după ce au intrat peste două femei în casă și le-au înjughiat. Se pare că agresorii au comis fapta după ce le-au confundat pe victime cu dușmani din penitenciar.

În rechizitoriu, procurorii ieşeni menţionează că fapta celor trei, toţi eliberaţi condiţionat, a avut loc în noaptea de 14 spre 15 august 2017. Atunci, cei trei au intrat în casa Paraschivei B., din Iaşi. Femeia locuia alături de fiica sa Petronela, precum şi de nepoata sa de nouă ani. Victimele dormeau când în casă au intrat cei trei agresori, ambele fiind înjunghiate în timp ce se aflau în pat.

Una dintre victime era însărcinată la momentul comiterii agresiunii. De menționat că unul dintre cei trei indivizi mai executase o condamnare după ce își măcelărise soția cu un topor.

Acesta nu este singurul caz de infracțiuni grave comise de un eliberat condiționat.

Un bărbat condamnat în 2008 la 10 ani de închisoare pentru viol, care a fost liberat pe 19 octombrie 2017 cu Legea recursului compensatoriu, a fost arestat pe 1 noiembrie fiind acuzat că a  violat o femeie de 33 de ani în centrul Capitalei, după care i-a furat telefonul mobil şi 50 de lei. Bărbatul, de 32 de ani, a atacat la doar trei zile de la liberare. Acum este acuzat de viol şi tâlhărie calificată.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, Marius Florin Georgescu ar fi atacat victima de 33 de ani pe Calea Moşilor din Sectorul 2 al Capitalei. Se întâmpla pe 22 octombrie, în jurul orei 03.00 dimineaţa. La doar trei zile de la liberarea din închisoare.

RECOMANDARE: Cine sunt primii deținuți eliberați de la Poarta Albă

Zeci de persoane, rude și prieteni, așteaptă în fața Penitenciarului Poarta Albă eliberarea deținuților care beneficiază de noile prevederi referitoare la condițiile necorespunzătoare de detenție.

Reprezentanții închisorii au făcut deja o listă cu deținuții care urmează să fie eliberați, astăzi, sau în următoarele săptămâni.

La Penitenciarul Poarta Albă se lucrează, încă, la sincronizarea sistemelor informatice din rețeaua națională a penitenciarelor, proces care se poate lungi până târziu în noapte.

”Se face sincronizarea între aplicațiile informatizate de la noi și cea centrală și trebuie să avem o cifră exactă și cât mai precisă pentru că e vorba de punerea în libertate a unor deținuț”, a declarat, pentru EVZ, purtătorul de cuvânt al penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezan.

Deținuții care îndeplinesc prevederile impuse de lege, condițiile precare de detenție, vor fi eliberați, indiferent de infracțiunea pentru care au fost condamnați.

Sunt două categorii, unii care vor fi puși în libertatea deîndată, astăzi, și, cealaltă categorie, care vor avea vocația de a fi analizați în comisia de liberare condiționată și vor fi analizați în următoarele două săptămâni. Vor fi din toate categoriile, sunt toți cei care beneficiază de prevederile noilor măsuri”, a precizat Gabriel Botezan.

Printre numele grele încarcerate la Poarta Albă sunt Mihai Necolaiciuc, fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, fostul primar al orașului Techirghiol, Adrian Stan etc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top