Știri

Mănăstirea Sfântului Andrei, luată cu asalt de pelerini

Mănăstirea Sfântului Andrei a fost luată cu asalt de pelerinii ortodocși. Miercuri, 30 noiembrie, creștinii din România îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Andrei. El este cunoscut în popor drept creștinătorul și ocrotitorul românilor. În aceste zile, mii de pelerini sunt așteptați în micuța localitate dobrogeană Ion Corvin, unde se află mănăstirea Sfântului Andrei.

Măsuri ample de siguranță de Sfântul Andrei

Conform Mediafax, creștinii ortodocși au apărut la mânăstire încă de marți. În cursul zilei de azi, numărul pelerinilor va crește considerabil. În aceste condiții, autoritățile vor dispune mobilizarea unui contingent important de forțe de ordine pentru a preveni orice tip de probleme. Peste 200 de jandarmi și polițiști vor fi prezenți în zonă pentru a menține ordinea publică. Totodată, două echipaje de pompieri militari vor fi dislocate la fața locului.

Persoanele venite la mânăstire și-au petrecut mare parte din noapte rugându-se. În ciuda frigului tăios, oamenii s-u rugat în liniște, fără să provoace vreun fel de incident.

În dimineața zilei de astăzi, de la ora 9:00, pelerinii au participat la slujba organizată în mânăstirea Peștera Sfântului Andrei. Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Teodosie al Tomisului, IPS Teofan al Moldovei și Bucovinei. Pe lângă aceștia, o serie de înalți preoți din străinătate au fost invitați la sărbatoare. Mitropolitul de Brod(Bosnia), IPS Naum(Bulgaria), IPS Alexei(Ucraina) sunt doar câteva din personalitățile de peste hotare ajunse în Dobrogea.

Tot în cursul zilei de astăzi, cu începere de la ora 18:00, Corala bărbătească ortodoxă „Armonia”, va susține un concert special. Intitulat „Sus inima, români!”, concertul va conține colinde și muzică patriotică. Grupul coral va performa pe scena Casei de Cultură din Constanța, iar intrarea va fi liberă.

Mănăstirea Sfântului Andrei-un scurt istoric

Sărbătoarea Sfântului Andrei se bucură de o mare popularitate în rândul românilor ortodocși. Conform izvoarelor istorice existente, Sf.Andrei a primit misiunea de a propovădui cuvântul lui Iisus Hristos în toată zona balcanică.
Dar, în folclorul românesc el este generic cunoscut drept „apostolul românilor”.

Citește și:SFANTUL ANDREI. Acatistul ocrotitorului Romaniei

Anual, mii de pelerini vin la mânăstirea Pestera Sfântului Andrei pentru a se închina la moaștele apostolului, care se găsesc în peștera unde a stat sfântul. Aflată la 80 de kilometri de Constanța, peștera a fost amenajată în anul 1930 de teleogul Ioan Dinu. Actualmente, în interiorul peșterii se găsesc o parte din moaștele Sf.Andrei, dăruite în 2003 de Mitropolia Kefalloniei din Grecia.

 

Acest articol a fost actualizat la: 2016-11-30T11:46:30+02:00 11:46

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More