Connect with us

Știri

Mâncarea perfectă pentru sezonul rece. Sigur nu știai asta

Mâncarea perfectă pentru sezonul rece. Sigur nu știai asta. Este o rețetă simplă care nu necesită foarte multă experiență în bucătărie. Supa cremă de praz și cartofi este ideală pentru mesele de prânz din perioada rece. Aceasta conține atât nutrienți, cât și grăsimi necesare bunei funcționări a organismului. Trebuie însă folosită o cantitate foarte mică de ulei.

Citește și Michael Schumacher, primul MESAJ după patru ani de la accident

Ai nevoie de: 1 lingură de ulei de alune sau orice alt ulei vegetal, 2 linguri de unt, 1 praz curăţat şi tăiat mărunt, 250 g cartofi curăţaţi şi tăiaţi cuburi, 1 l supă de pui, 250 g apă
sare, piper măcinat, pătrunjel, 100 g brânză răzuită.

Modul de preparare este foarte simplu și rapid

Se încălzesc untul şi uleiul. Se adaugă prazul şi se lasă 3 minute. Se amestecă din când în când. Între timp se taie cartofii. Se pun supa, sarea, apa şi piperul şi, la final, cartofii. Se lasă să clocotească. După 12 minute se reduce focul. Se serveşte cu pătrunjel şi cu brâză răzuită.

Se curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi se taie în bucăţi de mărime potrivită.

Uleiul de măsline se pune într-o oală mai mare şi se dă pe foc. Se adaugă ceapa şi se sotează 6-8 minute. Se adaugă toate tipurile de ardei şi se mai lasă 3-4 minute. Se amestecă şi se adaugă usturoiul, condimentele şi sarea. Se mai lasă maximum un minut. Se adaugă apoi cuburile de dovleac şi supa şi se lasă până clocoteşte, aproximativ 20-25 de minute. Se ia de pe foc.

Toată compoziţia se pune într-un blender şi se pasează până devine cremoasă. Apoi, se pune înapoi în vas pe foc mic şi se adaugă sucul de portocală şi de limetă. Se mai pune sare după gust. Se poate servi cu seminţe de dovleac deasupra. Se poate păstra la frigider pentru 5 zile şi la congelator şi pentru 5 luni.

Citește și Horoscop de weekend 11-12 noiembrie 2017. Probleme pentru unele zodii!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top