Connect with us
ÎCCJ a admis cererea DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul lui Sebastian Ghiță, dispărut de pe 21 decembrie

Știri

Mandat de arestare în lipsă emis pe numele lui Sebastian Ghiță

ÎCCJ a emis joi un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță. Decizia nu este definitivă.

Instanța supremă a admis astfel cererea DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul omului de afaceri. Potrivit procurorilor, Ghiță a dat dovada de rea-credință, nu s-a prezentat în fața instanței, și-a premeditat fuga și se sustrage de la judecată.

Avocatul omului de afaceri a declarat că DNA trebuie să demonstreze că fostul deputat a dat dovada de rea-crediță prin neprezentarea la Poliție și la ÎCCJ. Acesta a precizat că nu sunt îndeplinite condițiile pentru a se dispune arestarea preventivă, deoarece nu există date că Ghiță a plecat din țară.

„Se face afirmația că se sustrage. Și eu pot spune că a murit, că are o infirmitate care îl impiedică să vină. Și eu pot face afirmații, însă nu pot dovedi. Nici DNA nu poate dovedi reaua-credință… Nu sunt îndeplinite condițiile”, a afirmat avocatul.

Sebastian Ghiță este dispărut de pe 21 decembrie 2016

Sebastian Ghiță este de negăsit din data de 21 decembrie. Cu toate acestea, postul său de televiziune, România TV, a furnizat mai multe înregistrări în care fostul deputat al PSD lansează acuzații la adresa procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ultima dată, Ghiță s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru a semna în cadrul controlului judiciar, pe 19 decembrie 2016.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top