Connect with us
O comisie de anchetă constituită de MApN verifică modul în care Gabriel Oprea a fost avansat de la gradul de colonel la cel de general de brigadă.

Știri

MApN verifică modul în care Gabriel Oprea a ajuns general

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat că a dispus constituirea unei comisii de anchetă care să verifice modul în care Gabriel Oprea a fost avansat la gradul de general de Brigadă. Ministerul a anunțat că va face publice rezultatele anchetei.

„Ca urmare a sesizărilor şi solicitărilor de informaţii venite din partea jurnaliştilor privitoare la îndeplinirea condiţiilor legale pentru înaintarea de la gradul de colonel la cel de general de brigadă a generalului (r.) Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale a dispus constituirea, la nivelul M.Ap.N., a unei comisii care să analizeze aspectele semnalate.

Citește și: Petre Tobă, la DNA: „Am respectat prevederile legii”

Rezultatele acestei analize vor fi comunicate cu promptitudine către mass-media şi opinia publică”, se arată într-un comunicat MApN.

Oprea a fost înaintat de la gradul de colonel la cel de general în anul 2001, când conducea Rezervele Statului.

Gabriel Oprea a fost distins în 2000 de către președintele Emil Constantinescu cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler. În 2002, președintele Ion Iliescu i-a acordat Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top