Știri

Marcel Dan Bărbuţ este noul director general al Autorității de Siguranță Feroviară Română

Cristian Vasiliu a fost înlocuit de către Marcel Dan Bărbuţ în funcţia de director general al Autorităţii de Siguranţă Feroviară Română (ASFR). Iar la Organismul de Licenţe Feroviare Român (OLFR) Robert Mario Agiu ar putea să o înlocuiască pe Carmen Anca Bursuc în fruntea instituţiei.

La conducerea ASFR, Marcel Dan Bărbuţ îl înlocuieşte pe Cristian Vasiliu.

Marcel Dan Bărbuţ a fost consilierul directorului general al AFER, iar Robert Mario Agiu a ocupat funcţia de consilier juridic în AFER.

Citește și: CFR, anunţ surpriză! Ce se întâmplă de astăzi în Gara de Nord

Conform Directivei 2004/49/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 29.04.2004 privind siguranţa căilor ferate comunitare, fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să instituie o autoritate naţională de siguranţă.

În România a fost înfiinţată Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română – ASFR, prin Legea nr. 55/2006 din 16/03/2006 privind siguranţa feroviară (care a transpus Directiva 2004/49/CE), ca organism naţional răspunzător de sarcinile referitoare la siguranţa feroviară.

Citește și: CFR introduce trenuri din București spre Istanbul, Salonic și Sofia!

Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română – ASFR este un organism independent din punct de vedere funcţional şi decizional, care funcţionează în cadrul Autorităţii Feroviare Române – AFER, în condiţiile legii.

Acces la Wi-Fi gratuit în Gara de Nord

Pe 11 septemmbrie 2017, CFR Călători a anunțat că toți călătorii care tranzitează Gara de Nord vor avea acces gratuit Wi-Fi de mare viteză în Gara de Nord, un serviciu public de calitate, disponibil permanent, care va permite pasagerilor și vizitatorilor să navigheze pe Internet.

Conectarea la internet se face pe bază de autentificare la reţeaua wireless „CFR Infrastructura” sau prin logare pe baza contului de Facebook și după acceptarea termenilor și condițiilor de utilizare a rețelei wireless.

Odată realizată autentificarea, portalul redirectionează utilizatorul pe pagina de internet a CFR SA, www.cfr.ro, unde pot fi consultate informații de interes public privind transportul feroviar, sau se pot deschide noi pagini de Internet.

Acest site foloseste cookies.

Read More