Connect with us
Marcela Vela: "Mulțumesc celor din diaspora care au înțeles mesajul nostru!"

Știri

Marcela Vela: „Mulțumesc celor din diaspora care au înțeles mesajul nostru!”

Ministrul Afacerilor de Interne, Marcel Vela, a mers duminică la vama Nădlac I, pentru a verifica situația intrărilor în țară. Acesta a remarcat că, la acea oră, fluxul de autovehicule nu era foarte mare.

Marcela Vela: „Mulțumesc celor din diaspora care au înțeles mesajul nostru!” Românii nu vin acasă de Paște

Marcel Vela a ținut să le mulțumească românilor responsabili și maturi care au înțeles mesajul autorităților și nu vin acasă de Paște. De altfel, ministrul crede că nici de Paște nu se va înregistra un val de oameni atât, pentru că oamenii sunt conștienți de situație. Deși vor veni acasă cât mai aproape de sărbătorile pascale, aceștia nu le vor petrece alături de familie. Ei vor intra direct în carantină instituționalizată pentru 14 zile.

„Mă folosesc de acest prilej să le mulţumesc pentru înţelegere şi să-i asigur de toată susţinerea noastră şi de toată determinarea noastră în a rezolva această situaţie critică în care se află România. Astfel încât, nu peste multă vreme, să reducem treptat restricţiile şi să revenim la viaţă normală pentru ca, în perspectivă şi ei, şi noi să trăim normal, să sărbătorim sfintele Paşti în mod normal în anii viitori şi să avem cât mai puţine cazuri dramatice, cât mai puţine decese, să pierdem cât mai puţini din cei dragi.”, a declarat Vela.

Pe de altă parte, la vamă, ministrul a aflat că austriecii nu le permit românilor să trazniteze teritoriul. Deși aceștia au motive justificate, domiciliu în Olanda, proprietăți sau contracte în alte țări, românii se confruntă cu această situație. Vela a declarat că  ministrul afacerilor de externe va lua legătura cu omologul austriac sau cu reprezentanţa noastră diplomatică de la Viena, pentru a reglementa aceste probleme.

De altfel, Marcel Vela a spus că va clarifica și situația provocată de cei care au venit alte părţi „pe jos sau din graniţă în graniţă cu alte mijloace de transport” şi care sunt acum blocaţi. Pentru ei se va forma un transport spre zonele de destinaţie, unde vor intra în carantină.

 

 

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top