Connect with us
Marea maestră de șah Cristina Adela Foișor a murit duminică, 22 ianuarie. Ea avea doar 49 de ani.

Știri

Marea maestră de șah Cristina Adela Foișor a murit duminică, la 49 de ani

Cristina Adela Foișor, marea maestră internațională de șah, a murit duminică, la vârsta de doar 49 de ani. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Șah.

„La 49 de ani, o vârstă la care mai avea multe de oferit vieţii, familiei şi şahului, a plecat dintre noi marea maestră Cristina Foişor. S-a stins după o luptă inegală cu o boală necruţătoare, singurul ei scut şi refugiu fiind până în ultima clipă şahul”, a menţionat FR Şah pe pagina oficială de Facebook.

Pe 18 ianuarie, federația a anunțat că șahista era internată la Spitalul Județean din timișoara, în stare critică, încă din data de 10 ianuarie.

Cristina Adela Foișor a reprezentat România la 14 Olimpiade

De-a lungul carierei, Foișor a obținut cinci titluri naţionale la senioare şi trei la junioare individual. Marea maestră a câștigat și numeroase medalii pe echipe. Începând cu anul 1988, ea a participat la 14 Olimpiade, absentând doar în 2008.

Jucând numai pe mesele 1 sau 2, a cucerit o medalie de aur şi două de argint la Cupa Campionilor Europeni cu echipa AEM-ului şi a avut cele mai multe calificări la Campionatul Mondial feminin.

Cristina Adela Foișor trebuia să reprezinte România la Campionatul Mondial feminin de la Teheran. Ea a fost căsătorită cu antrenorul Ovidiu Foișor. Cei doi aveau împreună două fete: marea maestră Sabina-Francesca Foișor (născută în 1989, stabilită în Statele Unite ale Americii) și maestră FIDE Mihaela-Veronica Foișor (născută în 1994).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top