Cunoscuta cântăreață de muzică populară Maria Butaciu a murit după ce a stat mai multă vreme în comă.
Paul Surugiu, pe numele său real Fuego, a fost cel care a confirmat vestea nefericită.
„Cu tristețe am aflat acum de la Mioara Velicu, îndurerată, că a plecat buna noastră prietena, marea artista, Maria Butaciu!
Se-ntâmplă să mă copleșească amintiri, clipe frumoase petrecute împreună, turnee, emisiuni și nenumărate momente ce m-au marcat!
A fost un om bun, cald, vesel, plin de viață și înțelepciune! Ne-a bucurat pe toți cu învățăturile sale, iar mie mi-a fost model, exemplu de conduită!
Artiștii cumva nu mai sunt ai noștri, sunt ai publicului, și cred că publicul trebuie să și-o amintească veșnic, demnă, autentică, mândră, o pagină importantă a folclorului românesc!
Acum, de Centenar, la 100 de ani de la unire, Maria Butaciu și-a lăsat vălul, și-a asezat pălăria simbolică peste România mare, care o iubește ca pe-o nestemată! Rămas bun, prietenă dragă, mare doamnă a României”, a scris artistul pe contul său de Facebook.
Maria Butaciu a murit luni noaptea, după un accident vascular, la vârsta de 78 de ani. Cântăreața era internată la Floreasca de o lună și jumătate, ea aflându-se în stare gravă, în comă.
Alături de ea, până în ultima clipă, a fost prietena ei, Elisabeta Turcu.
Cântăreața de muzică populară a devenit cunoscută în România datorită pieselor de dor și de dragoste pe care le-a lansat în industria muzicală, melodii care au ajuns imediat la inima publicului.
Artistă model pentru multe generații de soliste, Maria Butaciu lasă moștenire piese nemuritoare: “Firule, măi fir de iarbă” ori “Bade, pălărie nouă”.
Într-un interviu acordat, în urmă cu câțiva ani, ea povestea cum a ajuns să cânte.
Da, am jucat hora când eram copilă. Cântecele le-am auzit în sat, la unii și la alții, la bătrâne și la șezători. În șezătoarea din Postul Mare nu se cânta dar fetele iși coseau straiele de paște și torceau cânepa.
Cântam din liceu dar nu prea tare că eram cam rusinoasă. Îmi ziceau colegii “Mutulică”. Dar cântam în corul bisericii. Am învățat cântatul de la tata și de la oameni, de la câmp.
Acestea sunt primele cântece pe care le-am învățat și stilul meu de cântat e cel de acasă: să sune, să răsune cântecul ca pe dealurile de la noi, spunea artista, într-un interviu acordat carticica.ro.
Citește și: A murit artista de muzică populară Ileana Constantinescu
Acest site foloseste cookies.
Read More