Connect with us
Maria Sarapova a fost gasita dopata, iar rusoaica risca o suspendare record. Vezi ce a spus rusoaica despre scandalul care a zguduit tenisul mondial.

Știri

Maria Sarapova a fost gasita dopata si risca o suspendare record! Reactia rusoaicei

Scandal de proportii in tenis! Maria Sarapova (7 WTA), fost lider mondial, a fost prinsa dopata cu Mildonium si risca o suspendare record.

Maria Sarapova a anuntat ca a picat un test antidoping in timpul turneului Australian Open. Ea a fost depistata cu Meldonium, o substanta care a devenit interzisa de la 1 ianuarie 2016, odata cu noile reglementari WADA (Agentia Mondiala Antidoping).

„Imi asum intreaga responsabilitate! Am comis o mare greseala. Voi suporta consecintele. Nu vreau sa-mi inchei cariera in acest mod. Sper sa mai primesc o sansa sa practic acest sport!

Am primit o scrisoare de la ITF (n.r. – Federatia Internationala de Tenis) prin care am fost anuntata ca am picat un test antidoping. Imi asum responsabilitatea. Timp de 10 ani am luat acest medicament care se numeste Mildronate si am aflat ca are o substanta numita Mildonium, care era legala, dar de la 1 ianuarie aceasta a devenit ilegala.

„Nu stiu cand voi reveni. Prima data am luat acest medicament in 2006. Eram bolnava foarte des, aveam o deficienta de magneziu, aveam un istoric in familie cu mai multe cazuri de diabet”a spus Sarapova.

Ea spune ca a luat pastile pe baza de Mildonium timp de zece ani, pentru probleme cardiace, si nu a stiut ca acestea au fost interzise. Jucatoarea de tenis din Rusia a primit o lista cu actualizari ale substantelor interzise pe 22 decembrie 2015, insa a precizat ca nu a consultat-o inainte de Australian Open.

ITF a decis sa o suspende provizoriu pe Sarapova incepand cu data de 12 martie. Rusoaica risca o suspendare cuprinsa intre 2 si 4 ani daca se va dovedi ca a luat medicamentele in mod intentionat.

Totodata, compania Nike a anuntat ca suspenda contractul de sponsorizare cu Maria Sarapova, dupa ce aceasta a fost prinsa dopata. Jucatoaarea de tenis si firma de echipamente sportive aveau un contract pe o durata de 8 ani, in valoare de 70 de milioane.

Pe langa aceste lucruri, Sarapova va pierde si 300.000 de dolari, bani castigati la Australian Open 2016.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top