Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, s-a prezentat, vineri dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
UPDATE: „Am fost chemat azi (vineri, n.r.) aici pentru că PNL a depus o plângere după alegerile locale din 2016. Era legată de posibila mituire a unor consilieri judeţeni pentru a-şi schimba intenţia de vot. Ştiţi, celebra alegere de la Ilfov”, a spus Petrache, la iesirea de la DNA.
El a susţinut că nu are nicio calitate în dosar.
„Nu am nicio calitate, pentru că noi am făcut plângere. Eu sunt cel care a făcut plângerea, PNL. Şi procurorul a cerut lămuriri legate de această plângere”, a precizat Marian Petrache.
Stire initiala
În urma probelor şi a datelor obţinute de poliţişti, procurorul de caz a decis declinarea cauzei la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Ilfov, pentru News.ro.
Poliţia Ilfov s-a autosesizat după ce în presă a apărut o înregistrare potrivit căreia liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, ar fi dat indicaţii în ziua alegerilor locale pentru ca 6.000 de oameni să fie aduşi cu maşinile la vot.
“A fost deschis un dosar privind infracţiuni de fraudă la vot. Este o sesizare din oficiu şi se fac cercetări în cauză”, declarau atunci, pentru News.ro, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.
Preşedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, spunea, după înregistrarea apărută în presă, că nu a greşit cu nimic, ci era o „strategie de campanie”, iar dacă Parchetul va găsi nereguli, va suporta consecinţele.
„Toate partidele sunt organizate pe aşa-zisele registre electorale sau registre de votanţi. Eu eram în campania electorală, mă întâlnisem cu colegii mei şi le spuneam strategia de campanie. Nu spune nimic acolo de încălcarea legii. Ba, la un moment dat, cineva vorbeşte de bani, iar eu îi spun: aveţi grijă, mare grijă, că dacă umblaţi cu bani, vă ia poliţia”, declara Petrache.
Liderul PNL Ilfov spune că, dacă înregistrarea este făcută de „un cetăţean onest”, ar trebui să o preda Parchetului dacă se consideră că a încălcat legea, însă spune că are „sentimentul” că este o strategie folosită împotriva sa după câştigarea alegerilor din Ilfov şi încheierea protocolului cu PMP pentru majoritatea în Consiliul Judeţean.
„Nu vreau să mă încarc negativ. (…) Probabil că dacă nu semnam protocolul (cu PMP – n.r.) nu se deschidea. O să cerceteze. E foarte bine. (…) Parchetul mi se pare firesc să ia act şi să cerceteze. Şi mie îmi convine, pentru ca să nu rămân cu blamul că nu ştiu ce am făcut. Dacă descoperă Parchetul că eu am făcut ceva, suport consecinţele. Nu o să găsească, vă garantez”, arăta Petrache.
Acest articol a fost actualizat la: 16 septembrie 2016 10:54