Connect with us
Moartea actorului Marin Moraru a socat pe toata lumea

Știri

Marin Moraru a murit. Reactiile marilor artisti -VIDEO

Tragedie in lumea teatrului romanesc. Inca un mare actor a parasit scena vietii. Marin Moraru a incetat din viata la varsta de 79 de ani, la Spitalul Elias. Medicii spun ca actorul suferea de o boala necrutatoare.

Citeste si: Marin Moraru, in ultimul sau interviu: „Mi-e dor de tinerete”

Citeste si: Marin Moraru a murit. Cauza mortii si ultimele sale cuvinte

Moartea marelui actor a luat prin surprindere pe toata lumea. Pentru ca era atat de discret cu viata sa, multi dintre apropiati nici nu au stiut ca era bolnav. Una dintre actritele care a avut onoarea sa joace impreuna cu actorul Marin Moraru este Diana Dumitrescu. Acestia s-au cunoscut pe platourile de filmare a telenovelei „Regina”.

Tora Vasilescu a declarat la Antena 3 ca presa l-a confundat pe Marin Moraru, cu Mihai Morar. Lucru care a induretat-o mult.

„Marin Moraru, monstru sacru al teatrului romanesc!”

„Vai, nu pot sa cred. Atat de rau imi pare, nici macar nu stiam ca este bolnav. Am atat de multe amintiri frumoase cu el, mai ales ca am petrecut si foarte mult timp impreuna pe platourile de filmare la „Regina”. Imi aduc aminte de el cu aceeasi caldura cu care el ne astepta de fiecare data, ne invata si avea grija de noi. Avea foarte multa rabdare cu noi, tinerii. De drag stateam cu el. Imi amintesc ca dupa filmari, nimeni nu voia sa plece. Ne strangeam la masa, iar Marin Moraru cu Gheorghe Dinica se puneau la povestit, depanau amintiri. Noi restul ne uitam cu gura cascata la monstrii sacri ai teatrului romanesc. Dinica a fost tovarasul lui de-o viata. L-am intalnit dupa moartea lui si atunci l-am vazut cel mai necajit. In rest era un om vesel”, a declarat Diana Dumitrescu pentru Libertatea.

Vladimit Gaitan l-a vizitat azi la Spitalul Elias, chiar inainte ca actorul sa se stinga.

Vladimir Gaitan: „Eu am pierdut un urias prieten, un om extraordinar. Azi m-am dus la spital si parca presimtind i-am strans mana si am stiut ca-mi iau ramas bun pentru totdeauna. Nu pot sa spun ce-am simtit cand am vazut ca se stinge in fata mea. M-a onorat cu o prietenie superba care o sa-mi lipseasca enorm si sper cat mai curand sa-l ajung din urma. Deja a inceput sa-mi fie dor de el.” a declarat Vladimir Gaitan pentrula Antena 3.

Rodica Popescu Bitanescu: Sunt socata si nu imi vine sa cred, dar de cand am auzit ca este internat mi-am dat seama ca este foarte bolnav. Mi-am adus aminte de lucrul cu Marin Moraru. Nu am sa uit perioada repetitiilor unde am invatat un lucru pe care nu o sa-l uit nici azi. El si Dinica aveau bucuria lucrului. Am jucat in „Gaitele”, am jucat in foarte multe scenete de divertisment. Scenete, pacat, ca nu mai sunt in arhiva televiziunii! El era deziluzionat ca in perioada aceasta mai rau…nerespectarea marilor valori este trista.”, a declarat actrita pentru Antena 3.

Dorel Visan a primit cu tristete moartea colegului sau.

„Nu l-am mai vazut de cateva luni, am mai vorbit cu sotia lui si am auzit ca nu se simtea bine. Pe mine ma decalibreaza aceasta plecare a sufletelor mari din aceasta tara. Marinus facea si face parte dintre artistii aceia care seamana numai cu ei insisi. A fost un artist foarte special. Nu stiu cand se va mai naste un asemenea artist. Nu stiu cand se vor mai naste asemenea artisti. Este un mare semnal pentru cei care dirijeaza cultura ce se intampla cu teatrul si cu filmul romanesc. Sunt foarte trist pentru Marinus si pentru tot ce se intampla.”, a declarat actorul in direct la Antena 3.

Florina Cercel a vorbit in lacrimi despre pierderea prietenului sau.

„Imi vine sa strig: Nu! Nu! Nu, Doamne! Nu poti sa fii atat de dur. Ai mila de cei mai buni, mai speciali, mai inteligenti, de cei care pot fi mandria acestui popor. Va trebui sa treaca timp ca sa ma obisnuiesc sa vorbesc de el la trecut. In ultimii 20 de ani am fost foarte buni prieteni. Eu sunt Varsator, Vladimir Gaitan Varsator, dar Marinus era intre noi, pe 31 ianuarie. Ne-am intalnit in nenumarate ori. Eu am facut atatea calatorii cu Marinus. Pot sa spun ca mergeam in orice orasel si era imposibil sa nu-l recunoasca cineva in piete, pe strazi, pe vapor, la muzee. Doamne, nu-mi vine sa cred. Stiu din februarie de boala lui. Din pacate nu a mai putyut indura.”, a declarat actrita.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top