Connect with us
Marius Copil, în finala Turneului de la Basel! Îl poate întâlni pe Roger Federer

Știri

Marius Copil, în finala Turneului de la Basel! Îl poate întâlni pe Roger Federer

Tenismanul român Marius Copil s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului ATP 500 de la Basel (Elveţia), dotat cu premii totale de 1.984.420 euro, cel mai bun rezultat al carierei, după ce l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev, numărul cinci mondial, cu 6-3, 6-7 (6), 6-4.

Copil (28 ani, 93 ATP), venit din calificări, a reuşit a doua sa victorie în faţa unui jucător din top 10 la Basel, după ce l-a învins în optimi pe croatul Marin Cilic, numărul 5 ATP.

Pentru Copil este a doua finală de simplu în circuitul ATP, după ce la începutul anului a jucat ultimul act al turneului ATP 250 de la Sofia.

Citește și: Simona Halep s-a retras de la Turneul Campioanelor! Ce s-a întâmplat cu sportiva la Singapore

Arădeanul a trecut de Alexander Zverev, al doilea favorit, după două ore şi 31 de minute de joc. Românul a reuşit nu mai puţin de 26 de aşi, a făcut 6 duble greşeli, dar nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând toate cele şase mingi de break. Zverev (21 ani) a avut 9 aşi şi a comis 8 duble greşeli.

De remarcat că în primul tur al calificărilor la Basel, Copil l-a învins pe fratele mai mare al lui Alexander, Mischa Zverev, cu 7-5, 7-5.

Copil şi-a asigurat un cec de 320 de puncte ATP şi 209.715 euro, iar în ultimul act îl va înfrunta pe învingătorul dintre elveţianul Roger Federer, principalul favorit, şi rusul Daniil Medvedev, cap de serie numărul 7.

De remarcat că toţi cei şase adversari de până acum ai lui Copil la Basel, Mischa Zverev, sârbul Dusan Lajovic, americanul Ryan Harrison, Marin Cilic, americanul Taylor Fritz şi Alexander Zverev, sunt mai bine clasaţi decât românul în clasamentul mondial

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top