Marius Luigi Ciubrei, directorul Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime(CNAPDM), a fost reținut de către procurorii DNA Galați. Acesta este acuzat de patru infracțiuni de luare de mită.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în acelaşi dosar a fost reţinut şi un marinar din cadrul CNAPDM, Constantin Tarău, acuzat de luare de mită.
Procurorii spun că, în perioada iunie 2017 – 17 aprilie 2018, Ciubrei, prin intermediul celuilalt inculpat, a pretins şi primit de la patru persoane peste 1.700 euro, în scopul angajării unor persoane în cadrul companiei pe care o conducea, pe posturile de „marinar” şi „mecanic”.
„În realitate, sumele de bani, plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, inculpatul Tarău Constantin şi alte persoane oprindu-şi un ‘comision’ cuprins între 100 şi 600 de euro.
Ultima ‘plată’, în valoare de 500 euro, s-a realizat în aceeaşi manieră la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, arată DNA.
Cei doi inculpaţi vor fi prezentaţi, miercuri, Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză procurorii anticorupţie au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.
Tot astăzi, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut încuviinţarea urmăririi penale faţă de Sebastian Vlădescu, fost ministru al finanţelor.
Potrivit unui comunicat de presă, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, în vederea sesizării preşedintelui României. Pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Sebastian Vlădescu, la data faptelor ministru al Finanţelor Publice, faţă de care există indicii că ar fi săvârşit două infracţiuni de luare de mită.
Marți, procurorii DNA au făcut percheziții în acest dosar, inclusiv la locuința lui Sebastian Vlădescu.
Potrivit unui comunicat al Direcției Anticorupție, fostul ministru al finanțelor publice ar fi săvârșit două infracțiuni de luare de mită, în perioada în care a fost ministru al Finanțelor.
În perioada 2008-2009, acesta ar fi primit, în conturile bancare ale unor firme deținute sau controlate de către persoane apropiate, suma de aproximativ 1 milion de euro pentru contracte care au legătură cu CFR. Citește continuarea AICI.
Acest articol a fost actualizat la: 2018-04-19T19:44:37+03:00 19:44
Acest site foloseste cookies.
Read More