Connect with us
Mark Zuckerberg a făcut anunțul despre Facebook. Ce măsuri se vor lua

Știri

Mark Zuckerberg a făcut anunțul despre Facebook. Ce măsuri se vor lua

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a prezentat din nou detaliat eforturile reţelei de socializare pentru a combate manipularea politică şi astfel pentru a ”proteja democraţia”, o luptă numită drept ”cursă a înarmărilor”, potrivit unui articol publicat marţi pe site-ul publicaţiei Washington Post, relatează AFP.

Articolul intitulat „Protejarea democraţiei este o cursă a înarmărilor. Iată cum poate ajuta Facebook” a fost publicat în timp ce numărul doi al grupului Sheryl Sandberg, şi directorul reţelei de socializare Twitter, Jack Dorsey, urmează să depună miercuri mărturie în faţa membrilor Congresului american.

Legiuitorii americani îi vor audia pe cei doi cu privire la ”operaţiunile de influenţă străină şi utilizarea unor platforme media”, un subiect în care sunt implicate de doi ani grupurile din Silicon Valley, criticate cu regularitate pentru lipsa lor de reacţie în faţa unor campanii de dezinformare iniţiate din străinătate.

Participarea unui responsabil de la Google sau din partea companiei mamă Alpfabet nu a fost confirmată.

Recent, Google este, de asemenea, ţinta preşedintelui Donald Trump, care acuză motorul de căutare că modifică rezultatele în beneficiul mass-media de „stânga”.

Mark Zuckerberg vrea să combată manipularea de pe Facebook

„Companii ca Facebook se confruntă cu adversari sofisticaţi şi bine finanţaţi, care cu timpul devin din ce în ce mai maligni”, a scris Mark Zuckerberg, potrivit articolului citat.

”Este o cursă a înarmărilor şi va trebui ca sectoarele publice şi private din SUA să-şi unească forţele pentru a proteja democraţia americană de ingerinţe externe”, a adăugat el, reluând o formulă lansată la audierea sa de la Washington, din primăvară.

Mark Zuckerberg enumeră de asemenea măsurile pentru combaterea manipulării: verificarea informaţiilor, identificarea de conturi false, verificarea amănunţită a agenţilor de publicitate.

Serviciile de informaţii americane şi comisiile parlamentare de anchetă au afirmat că Kremlinul se află în spatele încercărilor de a manipula opinia publică prin intermediul Facebook în 2016, ceea ce Moscova a negat mereu cu fermitate.

Facebook, Twitter şi Google au dezvăluit, de asemenea, recent aspecte legate de activităţile de propagandă ale Iranului.

Citește și: WhatsApp își va taxa utilizatorii: Cine și cât trebuie să plătească pentru a folosi aplicaţia

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top