Connect with us

Știri

Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate în România

Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate în România. Anunțul a fost făcut de către Registrul Auto Român care a precizat ce mașini nu vor mai putea circula în țara noastră. Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate de anul viitor dacă perioada de tranziție dintre Regatul Unit al Marii Britanii și Uniunea Europeană nu va fi prelungită.

Probleme pentru mașinile cu volan pe dreapta

Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate în România. Aceste probleme vor apărea de anul viitor, în cazul în care perioada de tranziție dintre Regatul Unit al Marii Britanii și Uniunea Europeană, nu va fi prelungită. Conform reprezentanților Registrului Auto Român, se observă o scădere a numărului de autoturisme cu volan pe dreapta, aduse în țara noastră. Astfel, au fost aduse mai puține mașini rulate față de aceeași perioadă a anului trecut.

În ceea ce privește mașinile deja echipate cu volanul pe partea dreaptă înmatriculate în România, nu există o prevedere legislativă care să oblige modificarea postului de conducere pe partea stângă.

„Personal, cred că ar trebui făcut acest lucru, dar pentru clarificarea poziției naționale cu privire la acest subiect, trebuie precizat că legislația din România transpune și pune în aplicare legislația europeană în domeniu, legislație care nu permite introducerea de interdicții de natură tehnică”, susține directorul general al RAR, Radian Tufă.

Conform statisticilor, în cazul accidentelor în care sunt implicate mașini care au volanul pe dreapta, vinovați sunt șoferii acestora.

Depășirile sunt extrem de periculoase pentru șoferii care conduc mașini cu volanul auto pe dreapta.

“Cea mai mare problemă apare la efectuarea manevrei de depăşire. Nu are vizibilitatea suficientă. Foarte multe maşini cu volanul pe partea dreaptă sunt implicate în accidente şi sunt de regulă vinovate.”, a declarat George Dinica, director RAR.

Negocieri post Brexit

Boris Johnson a fixat un termen limită pe 15 octombrie pentru negocierile pentru un acord comercial cu Uniunea Europeană. Pe de cealaltă parte, negociatorul şef al UE vorbeşte despre săptămâni, nu zile.

“Suntem, sincer, într-un stadiu foarte critic al negocierilor şi suntem sub o presiune extremă. Timpul presează”, a subliniat Michael Roth, adjunctul ministrului german pentru Afaceri Europene, care a făcut apel la Regatul Unit să facă “progrese substanţiale” în cele trei puncte de blocaj, scrie Agerpres.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top