Categorii Știri

Medicamentul anti depresie care revolutioneaza lumea

Pacientii care sufera de depresie au acum o noua speranta de vindecare. Iata ce medicament revolutionar ar putea ajunge pe piata!

Desi deseori aceasta afectiune nu este luata in serios, ea are consecinte extrem de grave asupra sanatatii psihice si a intregului organism. O depresie netratata poate conduce la complicatii ale starii pacientului care vor fi mult mai greu de vindecat.

Desi majoritatea persoanelor care se confrunta cu aceasta boala urmeaza sedinte de terapie si un riguros tratament medicamentos, studiile atata ca cele mai multe solutii pot ameliora starea acestora pe o perioada determinata de timp. Anumite medicamente usureaza simptomele depresiei si amelioreaza starea psihica a persoanelor in cauza, insa nu combat complet aceasta noua maladie a seculului in care traim. In plus, este nevoie de foarte mult timp pentru ca pacientii cu depresie sa se recupereze.

Din fericire acest aspect se poate schimba, datorita unui grup de cercetatori de la Univesitatea John Hopkins. In timp ce acestia efectuau un experiemnt pe rozatoare, care urmarea inhibarea poftei de cocaina, ei au descoperit un potential medicament extraordinar care ar putea scurta perioadele de recuperare a persoanelor depresive. Compusul principal a mai fost testat pe oameni si este complet non-toxic. Cercetatorii au descoperit ca, utilizandu-l pe soareci, acestia au scapat de simptomele depresiei in doar cateva ceasuri.

Oamenii de stiinta au folosit doua teste pentru a demonstra eficacitatea acestui compus. In primul test ei au masurat timpul in care un soarece si-a dat silinta sa scape dintr-un vas cu apa. Rozatoarele carora li s-a administrat substanta antidepresiva (numita si CGP3466B) au incercat sa scape inca jumatate de minut in plus, acesta fiind un semn clar de comportament non-depresiv. In al doilea test, soarecii au fost adusi in medii complet straine. Cei carora li s-a administrat compusul anti depresie au avut curajul sa exploreze imediat noul teritoriu, in schimb ce toti ceilalti au ramas in cusca.

Cercetatorii sunt de parere ca substanta utilizata de ei actioneaza in doar cateva ore, in timp ce medicamentele care se afla acum pe piata au nevoie de saptamani sau chiar luni pentru a oferi aceleasi rezultate. Aceasta poate fi sansa pacientilor cu depresie care nu raspund bine la substantele medicamentoase aflate acum pe piata!

Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-26T22:59:43+02:00 22:59

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More