Știri

Medicii, anunţ OFICIAL despre Arşinel. Care este starea de sănătate a actorului

Medicii Spitalului Universitar de Urgență București au declarat, într-o conferinţă de presă, că Alexandru Arşinel a suferit un sindrom coronarian acut. Managerul Spitalului Universitare de Urgenţă a dat detalii exacte despre ce se întâmplă în acest moment cu Alexandru Arşinel.

Cardiologii susţin că actorului i-a fost montat în această dimineaţă un stent şi că este cooperant, conştient şi are o stare generală favorabilă.

„A ajuns aseară la camera de gardă cu o durere toracică inferioară, a fost supus mai multor analize şi s-a decis internarea. Pentru a avea şi o părere medicală mai amănunţită, a venit şi domnul profesor Vinereanu.

A venit conştient, cooperant, cu o durere difuză. Starea domniei sale s-a păstrat pe parcursul nopţii. (…) Astăzi a fost supus unei coronarografii, în urma căreia s-a decis implantarea unui stent. 

70% era obstruată artera, motiv pentru care s-a decis introducerea unui stent. (…) Totul a decurs normal, fără complicaţii. A fost un sindrom coronarian acut. Asta este titulatura modernă. (…) Starea domniei sale este favorabilă, mănâncă şi este foarte bine.

În funcţie de starea sa, domnul profesor Vinereanu şi medicii din secţia cardiologie vor decide externarea.”, au declarat medicii în cadrul unei conferinţe de presă.

Medicii au vorbit şi despre posibilitatea ca starea actorului să se fi agravat după şocurile suferite în ultima perioadă, după pierderea partenerei sale Stela Popescu, dar şi a actriţei Cristina Stamate.

„Stresul este implicat în aproape toată patologia cardiacă, însă dânsul are şi alte afecţiuni. Medicul cardiolog o să-i prescrie şi nişte recomandări la externare.”, au conchis medicii.

Aceştia au precizat că Alexandru Arşinel va putea urca încontinuare pe scenă dar după o perioadă de recuperare.

Alexandru Arşinel a ajuns duminică, de urgenţă, la Spitalul Universitar din Capitală. Actorul a fost suspus unor investigaţii imediat, iar medicii de la camera de gardă au decis să-l interneze.

Citeşte şi Unde a lucrat Principesa Margareta şi de ce a fost URMĂRITĂ pas cu pas. Secretul a fost scos la iveală

Fostul suveran al României a decedat marți, 5 decembrie, la reședința sa din Elveția, la 96 de ani. După trecerea în neființă a Regelui Mihai, Principesa Margareta, moștenitoarea Coroanei, a devenit regină, conform normelor fundamentale ale Familiei Regale a României.

„Șeful Casei Regale a Romaniei, potrivit tuturor practicilor si conventiilor de astazi, este de jure sau de facto Suveran, in termeni de autoritate asupra Casei Regale a Romaniei, la orice moment.

Imediat dupa decesul Sefului Casei Regale a Romaniei, fara vreo proclamatie ulterioara, Mostenitorul Evident sau Mostenitorul Prezumptiv, in functie de cine va fi in viata si primul in linia de succesiune la acel moment, va primi din acea clipa titlul si apelativul de Rege sau Regina, indiferent de pozitia Familiei ca Dinastie domnitoare sau ne-domnitoare si indiferent daca, mai tarziu, va alege sau nu sa nu foloseasca un asemenea titlu sau apelativ”, se arată la Articolul 1, alineatul (2), din normele citate.

Ca atare, Principesa Margareta este noul Șef al Casei Regale, ea având putere de decizie asupra tuturor bunurilor ale acesteia. De altfel, ea a fost numită custode al Coroanei Regale încă de când Regele Mihai era în viață, la intrarea în vigoare a normelor fundamentale ale Familiei Regale, semnate de către fostul suveran al României, la 30 decembrie 2007.

Primul copil al Regelui Mihai și a Reginei Ana, Principesa Margareta, și-a abandonat cariera, pentru a fi alături de tatăl său. Cel puțin asta susține site-ul Fundației Principesa Margareta a României. Timp de șase ani, între 1983 și 1989, Margareta a lucrat la ONU.

„Se înscrie la Universitatea din Edinburgh, Scoția, unde obține în 1974 licența (M.A.) în Sociologie, Științe Politice și Drept Public Internațional.

Ce carieră a ABANDONAT pentru a fi alături de Regele Mihai

Perioada de studenție este una dintre cele mai frumoase din viața tinerei Principese, una de independență și de maturizare în care leagă multe prietenii și se îmbogățește cu noi experiențe. Se îndrăgostește de Edinburgh și de Scoția, până într-atât încât se declară, în glumă, ”an Honorary Scot”, un cetățean onorific al Scoției.

Între 1974 și 1983, Alteța Sa Regală activează ca cercetator în cadrul mai multor universități britanice, specializându-se în sociologie medicală și sănătate publică. Lucrează apoi pentru agenții din cadrul Națiunilor Unite, în special OMS și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

Proiecte sociale în domeniul sănătății publice în care se implică o poartă în toate colțurile lumii, în Africa și America Latină. Principesa ia astfel contact cu suferințele și neajunsurile comunităților defavorizate.

Experiența aceasta va reprezenta începutul unui drum în slujba umanității, pe care îl urmează până astăzi.

După 12 ani petrecuți în Scoția, în 1983 se mută în Italia, la Roma, unde câștigă un post în cadrul Națiunilor Unite. Lucrează mai întâi în cadrul Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), unde se ocupă de probleme legate de dezvoltarea rurală, scrie bugetul.ro.

Trei ani mai târziu se alătură Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD), unde se ocupă de relația cu organizațiile neguvernamentale și oferă asistență în strângerea de fonduri pentru programele IFAD.

Share
Scris de
Ais Cristian