Connect with us

Știri

Medicii ii dau putine sanse lui Cotabita

Veste proasta pentru artistul Gabriel Cotabita. Medicii nu ii dau prea multe sanse sa isi mai revina, dupa primlele 3 zile petrecute la terapie intensiva.

„Activitatea cerebrală a unui pacient cu stop cardiac şi care este resuscitat mai multe minute este serios afectată. Practic, creierul nu mai funcţionează în tot acest timp, el neprimind oxigen. Chiar dacă pacientul este menţinut acum artificial şi inima pompează sânge, tot ce ajunge la creier ar putea fi inutil”, a declarat Prof. dr. Constantin Popa, potrivit evz.ro

La cei 59 de ani ai săi, Cotabiță luptă pentru viața sa la secția de terapie intensivă a spitalului Floreasca, in urma unui accident vascular embolic.

,,Un pacient, care stă mai mult de 48 de ore într-o stare fără activitate cerebrală, perioadă în care nu-şi reia funcţiile normale ale creierului, are puţine şanse să-şi mai revină. Practic, celelule nervoase sunt serios avariate, adică nu mai există activitate cerebrală, în termeni ştiinţifici numindu-se moarte cerebrală. Eu discut despre cazuri generale, nu neapărat despre cazul lui Gabriel Cotabiţă. În ipoteza în care pacientul şi-ar reveni, ceea ce nu este sigur, ar avea leziuni severe, cu defecte majore ale activităţii creierului. Asta pentru că celulele nervoase nu-şi mai revin” a conscluzionat medicul.
Starea lui Cotabita este in continuare foarte grava dar stabila momentan.

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top