Connect with us
Medicii sunt în alertă. Gripa de anul acesta este foarte gravă

Știri

Medicii sunt în alertă. Gripa de anul acesta este foarte gravă

În toiul sezonului gripal, veștile sunt îngrijorătoare! Cercetătorii spun că virusul de anul acesta se poate răspândi și prin simpla respirație.

Până acum, se credea că virusul gripal se ia doar dacă atingi o suprafață contaminată sau dacă intri în contact cu microbii emanați de o persoană bolnavă prin tuse sau strănut.

Un nou studiu relevă că nu este nevoie de strănut sau tuse pentru a contamina aerul cu virus gripal.

În studiu, cercetătorii au analizat aerul expirat de 142 de persoane bolnave de gripă.

”Am constatat că aerul a fost contaminat doar prin respirație, fără tuse sau strănut”, a declarat autorul studiului, dr. Donald Milton, profesor de sănătatea mediului la Universitatea din Maryland.

”Bolnavii de gripă emană aerosoli infecțioși, chiar și fără tuse, mai ales în primele zile de boală. Când cineva simte că îl ia gripa, este esențial să se izoleze, să nu mai meargă în locuri publice, pentru a evita contaminarea persoanelor sănătoase”, a mai spus acesta.

De ce este gripa de anul acesta atât de gravă

Cercetătorii au identificat aer contaminat în jurul celor bolnavi, fără ca vreunul să tușească sau să strănute. Odată cu strănutul, nu s-a mărit sau intensificat semnificativ aerul contaminat.

Șansele de a ne îmbolnăvi de gripă scad totuși dacă evităm contactul direct cu strănutul sau tusea și dacă păstrăm o igienă riguroasă.

Dar dacă doar simpla respirație a unei persoane infectate răspândește virusul gripal, chiar și aceste măsuri de precauție nu ne vor ajuta prea mult.

De aceea, medicii fac un apel la populație să rămână la domiciliu, dacă au simptome de gripă, pentru a-i proteja pe ceilalți.

La fel se procedează și în cazul copiilor, nu îi duceți la școală și la grădiniță dacă sunt bolnavi, mai ales în primele zile, când sunt extrem de contagioși.

Citeşte şi Suntem în pragul unei EPIDEMII, iar vaccinul lipseşte cu desăvârşire

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top