Connect with us
Medicul Andreei Bălan de la Sanador a explicat cu ce SECHELE a ramas vedeta după stopul cardio respirator

Știri

Medicul Andreei Bălan de la Sanador a explicat cu ce SECHELE a ramas vedeta după stopul cardio respirator

Andreea Bălan a facut un stop cardio respirator în timp e era pe masa de operația de cezariană. În timp ce năștea artista a trecut prin momente grele și a fost imediat resuscitată de medicii de la Sanador.

Ce SECHELE va avea Andreea Bălan dupa stopul cardio respirator

Într-un interviu acordat Pro TV, medicul care a operat-o pe Andreea Bălan a explicat cu ce sechele va rămâne artista după stopul cardio respirator.

În primul rând Andreea Bălan nu va mai avea voie să facă efort, inima fiindu-i afectată. Mai precis este posibil sa-i fie interzise dansurile si efortul depus.

De asemenea sportul si anumite exerciții îi vor fi limitate.

Stopul cardiac reprezinta oprirea brusca a activitatii mecanice a inimii ce duce la oprirea circulatiei sangelui, sange care nu mai iriga organele vitale privandu-le de oxigen, si astfel, stopul cardiac netratat poate duce la deces. Stopul cardiac este o problema de activitate electrica a inimii in timp ce atacul de cord (infarctul miocardic) este o problema de circulatie a sangelui la nivelul arterelor coronare care iriga cordul, deci sa nu confundam cele doua entitati.

Stopul respirator reprezinta oprirea schimburilor gazoase la nivel pulmonar mai mult de 5 minute ce determina leziuni ireversibile la nivel cerebral si este urmat de stop cardiac imediat daca functia respiratorie nu se reia rapid.

Daca stopul cardiac si respirator se instaleaza simultan vorbim de stopul cardio-respirator in care primul semn este pierderea starii de constienta. Terapeutic vorbim de inceperea manevrelor de resuscitare cardio-pulmonara BLS si ALS (basic life support si advanced life support).
BLS – inceperea precoce a manevrelor de resuscitare si apelarea serviciului de urgenta 112 pot fi facute de catre privitori, martori ai evenimentelor, personal nemedical si personal medical si pot creste sansa de supravietuire a pacientului de aproape 10 ori; in schimb ALS pot fi facute doar de personal medical specializat.

Pentru a putea recunoaste stopul cardiorespirator si pentru a interveni corect in aceste cazuri te sfatuiesc sa participi la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Rosie Romania.
Simpla aplicare corecta a compresiilor toracice pt un pacient in stop cardiorespirator pina la sosirea personalului medical specializat cresc sansele de supravietuire si prognosticul acelui pacient.

Dacă o persoană a trecut prin astfel de evenimente trebuie făcute investigaţiile recomandate de medic pentru depistarea cauzelor şi apoi urmate recomandările şi evident tratamentul prescris de medic în funcţie de rezultatul analizelor şi al diagnosticului pus.

Ce este un stop cardio-respirator și cum îl recunoști

Ce este un stop cardio-respirator și cum îl recunoști

În primul rând stopul cardiac nu trebuie confundar cu un un stop cardio-respirator. Stopul cardiac înseamnă oprirea inimii, iar stopul cardio-respirator se produce în momentul în care funcția respiratorie încetează. Stopul cardiac duce la oprirea respirației după un aproximativ un minut, motiv pentru care de cele mai multe ori se intră în stop cardio-respirator, adică, moarte clinică.

Moartea clinică este starea organismului în condițiile opririi complete a circulației respirației și activității funcționale a SNC.

-durata morții clinice 3-5 minute, la hipotermie- 2 ore;
-debutul este brusc;
-moartea clinică stare reversibila.

Știri despre stop cardio respirator Andreea Balan

Sistemele afectate- cardiovascular, respirator.

Dacă nu se intervine la timp, stopul cardio-respirator poate aduce moarte subită.

Ce se întâmplă cu organismul în timpul unui stop cardio-respirator

Pacientul este în stare de inconștientă, nu mai respiră și bătăile cardiace nu pot fi percepute. De la momentul constatării acestor semne clinice, măsurile de resuscitare trebuie instituite imediat. În stopul cardio respirator, fiecare secundă este importantă. În primele două-trei minute, masajul cardiac se impune. Această procedura stimulează puternic circulația sângelui, fapt ce ajută pacientul să rămână în viață până la sosirea ajutorului medical specializat.

In urma zvonurilor care au tot circulat, doresc să confirm că într-adevăr, Andreea a suferit un stop cardio-respirator. În acest moment ea este stabilă. Fetița noastră, Clara Maria, este sănătoasă și cântărește 3.2 kg. Mulțumim întregii echipe medicale pentru profesionalismul de care au dat dovadă.
Vă mulțumim pentru mesaje și vă vom ține la curent cu starea de sănătate a Andreei.

Va multumesc,
George Burcea

Vezi aici cum recunoști un stop cardio respirator.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top